Durant els dies 6, 8 i 10 de juliol i en horari de 10 a 12 hores té lloc un taller dirigit a adquirir les habilitats bàsiques per a fer skate: muntar, donar-se cama, aprendre les parts d’un monopatí, trucs bàsics, entre altres. Tant ahir dilluns com demà dimecres el taller es desenvolupa en el Skatepark de Batoi, mentre que el divendres es durà a terme en el Skatepark de Santa Ana.

El taller està impartit per Alicia López Rochina, Skateboarder amb més de 15 anys d’experiència, Tècnica d’Igualtat i de Polítiques Inclusives està dirigit a xiques d’entre 11 i 19 anys. És gratuït i ha comptat amb 13 participants, superant el màxim d’inscrites previst que era de 10.
El primer dia del taller es va desenvolupar ahir en una jornada amb molt bon ambient i harmonia.

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia, destaca que “El skateboarding és un esport eminentment masculinitzat on les dones estan infrarepresentades, tant en número com en l’adaptació dels materials de les marques i premis en els campionats”.

“L’skate permet a les dones apoderar-se i desenvolupar diferents qualitats com la confiança en si mateixes, superació, pèrdua de la por…, tan pròpies en la socialització masculina i tan necessàries a desenvolupar en tots dos sexes” afirma, de Gràcia, qui conclou indicant que “En un any en què les persones han estat confinades, realitzar activitat física a l’aire lliure en contacte amb més xiques és una iniciativa que afavoreix la salut física i mental alhora que crea comunitat i sororitat”.