La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a acollir en els seus pobles la celebració del festival internacional de cinema Rural FilmFest, que començarà demà, divendres 10 de juliol, a Banyeres de Mariola (pati de la Malena, 22 h), i serà el primer festival de cinema a celebrar-se amb públic a l’estat després del confinament.

Al Rural FilmFest, sis pel·lícules faran la seua estrena mundial: Dry Tears of the Aral, de Danila Volkov (Rússia); Milu’s Corner, de Bíró Bálint (Portugal); Bend or Break, d’Isaac Kerlow (EEEUU); Way home XI, d’Emanuel Bachnetzer (Àustria); Cino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia); i Just Be, de Susanna Kosa (Alemanya). A més, dues pel·lícules faran la seua estrena internacional i tretze es podran veure per primera vegada a Espanya.

Al llarg d’una setmana es projectarà una selecció de 50 pel·lícules de 20 països, amb una duració de més de 12 hores de programació.

Aquest festival de cinema rural se celebra en diversos pobles de les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb la projecció de pel·lícules en sessions nocturnes a l’aire lliure, principalment. L’entrada és gratuïta amb aforament limitat, i s’aplicaran mesures d’higiene i seguretat.

Les projeccions tindran lloc diàriament durant set dies: el dissabte a la plaça de l’Assut d’Agres i diumenge a l’IVAM CADA Alcoi, en el mateix horari. La setmana següent hi haurà projeccions a Alcoleja, Benasau, Gorga i Muro, i la cloenda del festival de cinema tindrà lloc al Palau Comtal de Cocentaina el divendres 17. Per tal d’assistir a la projecció de Cocentaina cal recollir entrada gratuïta prèviament a la Casa de la Joventut del municipi en horari d’11 h a 13 h i de 14 h a 19.30 h.

La d’enguany és la huitena edició del Rural Filmfest, la segona que acullen les comarques de l’Alcoià i el Comtat, després de l’extraordinària acollida que va rebre l’any passat.

El Rural FilmFest és un festival internacional que recull cinema documental, ficció i animació, en format curtmetratge i llargmetratge, de temàtica vinculada amb el món rural, l’ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals.

El festival es divideix en diferents seccions: EcoFilms, curts de ficció, animació i documental, amb temàtica vinculada al món rural; RuralFicción, amb curts de ficció de temàtica lliure; el Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana; i, com a novetat a l’edició d’enguany, el premi 20Mils a la millor pel·lícula de muntanya. El festival és membre de GFN (Green Film Network), la xarxa internacional de festivals de temàtica ecològica.