El Partit Popular reclama més compromís per part del Govern municipal, del PSOE, en l’aplicació de la Llei Valenciana d’Igualtat de les persones LGTBI, aprovada al novembre de 2018. La regidora Amalia Payá lamenta que la política d’igualtat del Govern d’Antonio Francés es limite a concentracions i manifestos sense complir els “punts bàsics” que la Llei exigeix als ajuntaments. “Les commemoracions són necessàries però no basten. Cal treballar dia a dia pels drets i igualtat del col·lectiu LGTBI”, afirma la regidora popular Amalia Payá.
La llei autonòmica, que va tirar avant amb l’abstenció del Partit Popular, obliga als ajuntaments de més de 50.000 habitants a crear un grup de la Policia Local especialitzat a la prevenció dels delictes d’odi, a realitzar campanyes municipals o a conformar una secció sobre diversitat sexual, familiar i de gènere amb material específic a la biblioteca. “Fa dos anys que la llei està en vigor i l’Ajuntament d’Alcoi no ha fet res per a complir-la”, manifesta Payá. La regidora no comprén “per què el Govern no aplica aquestes mesures”, que el Partit Popular ha reivindicat en comissions informatives durant l’últim any.
La regidora lamenta que la política d’igualtat del Govern local siga presentar mocions en commemoració del dia internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que plantegen accions que s’incompleixen de manera sistemàtica. Payá apunta que en 2018 l’Ajuntament ja va plantejar una declaració institucional, les propostes de la qual no s’han arribat a materialitzar. “Estem farts de sentir que el Govern està treballant quan passen els mesos i els anys i no tenim resultats”, lamenta Payá.
El PP va donar suport a la moció presentada pels grups d’esquerra després d’aconseguir que la proposta no excloguera a l’educació concertada. La proposta inicial només reivindicava a l’educació pública que atenga la diversitat. “A diferència del PSOE, defensem una educació basada en valors, basada en la igualtat i el respecte. I ho volem per a tota l’educació sostinguda amb fons públics”, recalca Payá, que subratlla que el 60% dels col·legis d’Alcoi són concertats.