L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat pel regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez i el regidor d’Esport, Miguel Juan Reig han visitat les obres d’ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta i d’instal·lació de la coberta per a la pista exterior d’aquest poliesportiu.
Recordem que aquestes obres van haver de parar a causa de l’estat d’alarma per la Covid-19.

Parlem per una banda de l’ampliació del poliesportiu, concretament la primera fase que inclou un camp de futbol de gespa artificial, casetes prefabricades per a vestidors i serveis, instal·lacions i l’accés.

L’empresa adjudicatària ha estat ASFALTOS Y CONSTRUCCIONES AITANA SL. En total es van presentar quatre empreses. L’import final de l’obra serà de 690.118,1 euros, millorant l’import base de licitació que era de 789.157,35 euros.

L’altra obra que està en marxa és la de la instal·lació una coberta en la pista exterior del Poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta actuació permetrà usar aquesta pista en cas de pluja i descongestionar els pavellons, tant en hores d’entrenament com de partits o competicions.
L’empresa adjudicatària va ser Castulo Techonology amb un import d’adjudicació de 250.246,15 euros. Cal recordar que aquesta partida d’inversió estava consignada des d’un pressupost anterior i que per tant s’havia d’executar en aquest projecte.

Es tracta d’una coberta metàl·lica que se sosté sobre quatre pilars de formigó armat. En tot moment es garanteix un gàlib superior a 5 metres sota els elements estructurals en l’àrea de joc. La superfície construïda de l’àmbit de la pista coberta és d’aproximadament 1.056,51 m².