El passat 1 de juny de 2020 el tribunal suprem va sentenciar que no es podien posar banderes no oficials en els edificis públics de tot el territori espanyol. Una sentència que al principi va causar incertesa i desconcert en el col·lectiu LGTBI, ja que ningú sabia si afectaria també les banderes LGTBI, i d’afectar, en què termes afectava. Des d’aquell moment el col·lectiu local LGTBI, Ponts d’Igualtat va demanar un aclariment per a saber en què termes podia afectar aquesta sentència, tant al servei orienta d’Alacant, com a l’equip jurídic de l’observatori valencià contra la LGTBIfòbia amb l’objectiu d’emprendre accions per al dia internacional de l’orgull LGTBI, el passat 28 de juny. La sentència és clara; No es poden posar banderes no oficials en els mastils oficials però si als balcons dels ajuntaments de tot el territori espanyol. Un aclariment realitzat també pel defensor del poble.

“Des de Ponts d’igualtat volem denunciar les mentides de l’extrema dreta a la ciutat d’Alcoi en manifestar i sol·licitar a l’ajuntament d’Alcoi que retirarà la bandera LGTBI del balcó de l’ajuntament, uns fets que no poden quedar debades i hem de denunciar aquelles pràctiques que atempten contra els drets de tot el col·lectiu LGTBI. Aquesta pràctica és habitual amb l’extrema dreta en el consistori Alcoià, ja que el portaveu de la formació ultra, ha arribat a rebutjar de forma publica tant el dia internacional de l’Orgull LGTBI com la bandera simbol de la lluita pels drets humans de tot el col·lectiu, per que si involucrem els DDHH en el tema bandera sempre tindrem a més gent del nostre costat”, afirmen.

El president del col·lectiu Ponts d’igualtat, Aitor Pla, manifesta que ” Hem aconseguit molts avanços en matèria d’igualtat LGTBI, no hem de donar ni un pas enrere davant discursos que fomenten l’odi entre la població. Els fets que estem denunciant per part de l’extrema dreta són perillosament preocupants perquè estan atemptant i ofenent a tot un col·lectiu” Per a finalitzar Pla comenta “És moment per a la unitat enfront d’aquests discursos que volen fernos tornar a l’Espanya del blanc i negre, hem de ser capaços d’erradicar que aquests missatges estiguen en les institucions, és per això que estarem atents ara i sempre als missatges que fomenten els delictes d’odi per a prendre totes les accions pertinents que siguen a les nostres mans”