Segons acord entre les onze llibreries locals col·laboradores i les Biblioteques municipals d’Alcoi, el Dia del Llibre, que va estar ajornat per la declaració de l’estat d’alarma, se celebrarà a la nostra ciutat el dijous 23 de juliol.
El cartell del Dia del Llibre ha estat elaborat per Daniel Pinillos, alumne de l’Escola Municipal de Belles Arts, el qual fa aquestes consideracions sobre la seua obra: «Per mi ha estat un plaer poder fer aquest cartell amb tot el meu enginy i afecte per anunciar a Alcoi, el dia d’aquests petits i meravellosos objectes màgics que són els llibres.
En plena era digital, el format de llibre físic segueix tenint per mi un encant particular i un valor afegit, eixa olor que deixen els fulls de paper al passar amb els teus dits, és una sensació que fa que la lectura tingui aroma. És comparable a aquell guisat tradicional que fa eixa oloreta tan bona i que desperta els nostres sentits.
Aquest és el símil principal del cartell, tot i que va carregat de molts més al·licients, un de tants és un ingredient de la nostra terra, utilitzant les lletres de la sopa (que no formen la paraula Alcoi) apareixerà el nom de l’escriptora alcoiana de més rellevància d’aquests últims temps de la nostra llengua, i que recentment ens va deixar, però que ens va fer un regal que perdurarà en el temps, la seva obra, els seus llibres.
Aquest és el meu petit gest cap a Isabel-Clara Simó, que tants ingredients i sabors va aportar a la nostra llengua».
Com és costum, durant tot aquest dia les llibreries col·laboradores ofereixen un 10% de descompte en la compra de llibres i, a més, l’obsequi de l’obra Alcoi inèdit (1863-1939), editada per l’Ajuntament d’Alcoi. Alcoi inèdit compta amb una cinquantena de fotografies antigues d’Alcoi, bona part d’elles inèdites o poc conegudes, procedents de la col·lecció particular de Jorge Juan Tomàs, qui també s’ha encarregat dels textos explicatius.
El mateix Dia del Llibre està previst també la presentació del llibre, també ajornada el passat mes de març, Les eleccions municipals a Alcoi (1979-2019), de Rafael Hernández Ferris i Pedro Juan Parra, una edició impulsada pel Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. La presentació tindrà lloc eixe dijous 23 de juliol, a les 20:30 h, al pati de l’IVAM CADA ALCOI.
En total col·laboren en el Dia del Llibre d’Alcoi onze llibreries locals: Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Pascual, El Pont, Quaderns, Santonja, Tinta i Universal.

Cartell