El Partit Popular d’Alcoi proposa aplicar un paquet de mesures prèvies que garantisquen que la conversió en zona de vianants del Centre de la ciutat siga exitosa. La regidora Amalia Payá adverteix de les manques del pla de conversió en zona de vianants del PSOE, que augmenten el risc que el procés acabe en fracàs, com ja va succeir l’any 2015. “Hem deixat molt clar que defensem que el Centre siga per als vianants, però no de la forma en la qual pretén el Govern: sense disposar d’aparcaments dissuasius, sense establir un model de barri, sense dissenyar activitats d’atracció a la zona i sense una anàlisi seriosa dels beneficis i els efectes negatius”, explica la regidora del PP.

Payá mostra la seua preocupació per la intenció del Govern d’iniciar el procés de conversió en zona de vianants sense disposar d’aparcaments dissuasius que permeten estacionar els vehicles en la perifèria del barri. Segons el pla del PSOE, la conversió en zona de vianants eliminarà 262 places d’aparcament en el Centre. Per a compensar aquesta pèrdua, el Govern calcula que en la zona de La Riba podrà crear 375 places. “Ens preocupa que comptabilitzen unes places que no estan garantides”, manifesta Payá. La regidora apunta, a més, que el pla del PSOE comptabilitza les 39 places del descampat de la zona de Sant Mateu “que, en teoria, ha de convertir-se en un ecobarri d’habitatges”.

“En un assumpte tan crucial com la conversió en zona de vianants, el PSOE ha de ser honest i no fer paranys amb dades i xifres que no són reals, perquè les conseqüències poden ser nefastes”, manifesta Payá, que reclama al Govern “gestionar amb rapidesa l’obertura dels aparcaments dissuasius per a garantir l’èxit del projecte”. El PP també reclama un pla d’activitats d’atracció cap al barri. “L’Ajuntament ha d’implicar-se perquè els carrers tinguen vida”, recalca l’edil. Per a això, afegeix, és “bàsic” definir els usos del sòl urbà del Centre: “hem de tenir clar si la ciutat vol prioritzar el comerç, el turisme o l’hostaleria en el Centre”.

El Partit Popular aplaudeix que el pla de conversió en zona de vianants es base en la instal·lació de cambres de control d’accés. No obstant això, adverteix que els horaris de càrrega i descàrrega ja generen les primeres queixes per part dels veïns. El Govern proposa que siga de 7.30 a 9.30 hores als matins i de 16.30 a 17.30 hores a les tardes. “És necessari modificar aquests horaris, perquè els experts assenyalen que un accés molt restrictiu afavoreix la despoblació i això és l’últim que volem per al Centre”, explica Payá.

La regidora recalca que l’estudi de conversió en zona de vianants és insuficient, ja que no realitza una anàlisi detallada de la situació del barri ni dels efectes positius ni molt menys dels negatius. “No podem convertir en zona de vianants sense tenir en compte les necessitats socials de la gent que viu en el barri, de la qual volem que arribe a viure o de les persones que el visiten o accedeixen a comprar”, insisteix la regidora. Payá apunta que l’estudi no analitza la mobilitat per als vianants interior, ni millora l’estada en la zona, on no es diferencia entre les àrees de restricció de trànsit i les d’ús exclusiu per al vianant.

La regidora també troba a faltar un debat previ sobre la transformació urbana del barri. “El Govern ja ha dit que no hi haurà grans obres als carrers, però creiem que sobre la taula ha d’haver-hi una previsió de dotació de vegetació, de mobiliari urbà o d’incrementar la il·luminació, elements clau segons els urbanistes especialitzats en rehabilitació de centres històrics”, indica.

Payá subratlla que “estem davant una conversió en zona de vianants radical, sense procés d’adaptació i on no hi ha un pla per a atreure a les persones i fer-la atractiva”. La regidora confia que el Govern accepte aplicar les mesures prèvies “per a evitar a la conversió en zona de vianants acabe en un fracàs com l’intent de 2015”. Llavors, el Govern va desistir del pla, que anys més tard va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia a denúncia d’un grup de veïns del barri.