L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut un total de 449 sol·licituds a les ajudes “Reactiva Alcoi” que s’han impulsat des del Consistori per a tractar de compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat als autònoms i xicotetes empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

Recordem que aquestes ajudes municipals són compatibles amb altres subvencions de qualsevol administració però que les ajudes per autònoms de Labora, depenent de Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball no ho eren amb cap altres, possibilitant d’aquesta manera que les persones que no han aconseguit aquestes ajudes hagen pogut accedir a les de l’Ajuntament.
Fins al moment s’han lliurat un total de 166.300 euros, encara s’està treballant amb molts expedients oberts i no s’ha tancat la quantitat total que s’ha atorgat.

L’alcalde, Toni Francés, destaca que “els autònoms i les micropimes han patit molt a causa de la crisi provocada per la Covid 19 i com vam dir, des de l’ajuntament anàvem a donar-los suport. Gràcies a aquestes ajudes totes les persones i xicotetes empreses que no van poder accedir a les ajudes de Labora podran suportar millor aquesta situació”.

«L’ajuntament d’Alcoi ha estat des del primer dia al costat de la ciutadania. Som l’administració més pròxima, hem dut endavant moltes mesures socials i econòmiques extraordinàries per ajudar a tots els sectors, amb aquestes ajudes tenim un exemple més de com treballem perquè ningú es quede arrere», ha conclòs, Toni Francés.

Les ajudes municipals són tant per a negocis que han hagut de tancar a causa del Real Decret, com per aquells que no s’han vist afectats pel tancament d’establiments, però sí que ha experimentat una reducció d’ingressos amb relació als obtinguts abans de la declaració de l’estat alarma. Per al primer cas, es dóna una quantitat fixa de 300 euros i per al segon, es concedirà una quantia fixa de 200 euros. Aquestes quantitats s’incrementaran d’acord amb els següents criteris, 200 euros en cas de tindre i acreditar un lloguer o hipoteca de local o nau industrial per al desenvolupament de la seua activitat econòmica. I 100 euros més per cada treballador que tinga a càrrec seu a data 1 d’abril, fins a un límit de 500 euros sempre que s’acredite no haver sol·licitat un ERTE.

Recordem que la subvenció està destinada a qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica, amb independència de la seua naturalesa jurídica. Han pogut sol·licitar aquesta subvenció aquelles persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica, legalment constituïdes, que desenvolupen una activitat econòmica sense treballadors a càrrec seu o, amb un màxim de 10 persones treballadores a data 1 de març de 2020, amb domicili fiscal i, si escau, el local de desenvolupament de l’activitat situat en el terme municipal d’Alcoi.