L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme dues jornades formatives en matèria de CPI -Compra Pública d’Innovació- en el marc del projecte “Nodes IoT per a Smart Alcoi” finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) a través de la línia de suport “Impuls A la Compra Pública Innovadora” i la finalitat de la qual és aprofundir en les oportunitats que ens brinda la CPI com a via per a millorar els serveis oferits per l’administració fomentant la demanda pública d’innovació i impulsant el desenvolupament i creixement del teixit empresarial. En concret, el projecte té com a finalitat aplicar la metodologia CPI sobre la cerca de solucions innovadores per a disposar i desplegar una infraestructura de dispositius IoT que atenga les diverses necessitats de la ciutat i de la ciutadania.

La primera sessió de formació tindrà lloc el pròxim 21 de juliol i estarà dirigida a l’equip municipal i orientada a aprofundir sobre el valor de la CPI i el seu funcionament des del començament del procés fins a l’adjudicació del projecte.

La segona sessió formativa es durà a terme en format online el pròxim 22 de juliol de 12:00h-14:00h. El seminari web estarà obert a agents econòmics i socials interessats, que a més podran interactuar i realitzar preguntes en l’última part de la sessió. El principal objectiu d’aquesta jornada és impartir coneixement sobre la CPI i sobre el rol que juguen les empreses, clústers i grups d’investigació en la seua gestió i foment.
Serà necessari confirmar assistència prèviament escrivint a: contacto_smarcity@alcoi.org.

Aquestes sessions formatives donen continuïtat al camí iniciat per l’Ajuntament l’any passat, quan ja es van dur a terme les primeres accions formatives en matèria de Compra Pública d’Innovació (CPI) dels representants municipals (tant a nivell polític com tècnic) i de la resta d’agents que conformen el Sistema d’Innovació (universitats, centres tecnològics, clústers, empreses, grups d’investigació…) sobre com impulsar nous productes i serveis innovadors que donen resposta als principals reptes de la ciutat des de la demanda pública.

“Sens dubte, es tracta d’un projecte clau per a assentar unes bases sòlides sobre les quals continuar treballant per una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora, fomentant la innovació com a eix principal d’un creixement sostenible” ha afirmat l’edil d’Innovació, Alberto Belda.