Des de Podem mostren la seua preocupació pel “deteriorat estat i per la falta de manteniment”, diuen, que presenten parcs, jardins, vessants i altres zones de la ciutat. El seu regidor, Aarón F. Santamaría afirma que aquestes zones «es troben en un estat prou deteriorat que mostra certa deixadesa i falta de més i millor manteniment. És una sort poder disposar d’aquests espais per a que els nostres veïns i veïnes els puguen gaudir, però és igual d’important que aquests es troben en les condicions que correspon. I en aquest sentit, s’han de redoblar els esforços per tindre una ciutat més neta i millor conservada. La ciutat que els alcoians i alcoianes mereixen».

Amb la intenció d’aconseguir una ciutat més cuidada, amb un millor manteniment i amb espais millor conservats, des de Podem han realitzat diferents propostes al llarg d’aquest any de legislatura per tractar de resoldre aquesta problemàtica que la ciutat ve patint ja fa un temps. «Per una banda, vam presentar una proposta per a la creació d’una brigada de neteja i manteniment forestal, amb la ferma intenció de que puga ampliar i consolidar la neteja dels nostres espais forestals, vessants i demés, a més de ajudar-nos a ser més efectius en la lluita contra els incendis forestals. Al mateix temps, altre dels acords que vam assolir amb el govern municipal per a l’aprovació dels pressupostos va ser destinar 220.000€ per a la contractació de persones en exclusió social per al manteniment de parcs i jardins. Sabem que la brigada forestal municipal està en procés de selecció del personal i que també s’ha començat a treballar per fer possible la contractació d’aquestes persones per al manteniment dels parcs i jardins, però ja fem tard. Una ciutat com la nostra, no deu ni pot permetre tindre els seus espais amb la falta de manteniment que presenten, ni tampoc permetre que continuen deteriorant-se amb el que això pot suposar», continua Santamaria.

Des de la formació morada demanen al govern municipal que s’actue amb la màxima celeritat possible per no permetre que aquests espais acaben en unes circumstancies encara pitjors de les que ara presenten. «Per a nosaltres es una prioritat que els ciutadans puguen gaudir de la seua ciutat i dels seus espais amb les condicions que correspon. Demanem al govern que es prenga de forma seriosa la recuperació i reacondicionament dels nostres parcs i jardins, i també d’aquelles zones forestals, vessants, etc. que presenten falta de manteniment i neteja amb el risc que suposa davant les temporades estivals d’incendis forestals. Al mateix temps, valorem positivament la disposició del govern a portar endavant les nostres propostes i entenem que aquest ha sigut un any complicat amb l’emergència sanitària, que ha retardat i paralitzat tot una mica, però és l’hora d’accelerar i de portar endavant les mesures perquè ja fem tard i aquest no és un problema nou a la nostra ciutat, encara que si s’haja anat agreujant precisament per no fer-li front».

Per últim, des de Podem també volen fer una reflexió: «A banda d’exigir a les institucions i als governs que redoblen esforços i dediquen més recursos al manteniment i a la neteja de la nostra ciutat, entenem també que poder gaudir d’una ciutat neta i en unes millors condicions és una tasca compartida i col·lectiva que hem de compartir institucions i ciutadania i que depèn de la responsabilitat i implicació de tots i totes nosaltres. Tot serà molt més fàcil si tots assumim la nostra part de responsabilitat i evitem també certes conductes i actituds», finalitza Santamaría.