Les hereues de la Medalla d’Or i Filla Predilecta de la ciutat, Isabel-Clara Simó, han donat a l’Ajuntament d’Alcoi les obres d’art i condecoracions que l’escriptora alcoiana tenia en la casa de Barcelona on vivia. Recordem que l’autora alcoiana que va morir el passat mes de gener ja va fer en vida, concretament en 2017, una generosa donació a l’Ajuntament, en concret, guardons com la Creu de Sant Jordi, més de 10.000 llibres i revistes, obres d’art, així com registres d’entrevistes de ràdio i articles de premsa.

A més d’aquestes obres d’art i guardons, també han lliurat un gran nombre de llibres i revistes que com en l’anterior donació s’han entregat a la Universitat d’Alacant on es troben actualment en procés de catalogació, amb l’objectiu de poder fer un inventari. Estaran temporalment en aquestes instal·lacions fins que l’Ajuntament trobe un espai adequat per a dipositar-les.

«La donació que ens ha fet la família d’Isabel-Clara Simó ajudarà a enriquir molt el patrimoni artístic i cultural de la nostra ciutat. L’autora alcoiana sempre serà una de les personalitats culturals més importants d’Alcoi i ha sabut transmetre l’amor que tenia cap a la seua ciutat a les seues hereues», ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.