El regidor i portaveu Màrius Ivorra declara «sol·licitarem al pròxim ple la convocatòria de la comissió de seguiment de la concessió de la gestió indirecta del servei de proveïment d’aigua potable, que és l’òrgan col·legiat creat a l’Ajuntament d’Alcoi per a discutir els temes de l’Aigua». A més el portaveu explica «Donat que s’ha prorrogat la concessió del servei de subministrament d’aigües un any més, entenem que la comissió hauria de reunir-se per analitzar el servei».

Per al regidor de la formació valencianista «Com bé es va dir a l’inici d’aquesta legislatura, el contracte de l’aigua és un dels més importants que hem de tractar, i amb la no convocatòria d’aquest òrgan col·legiat es demostra una vegada més la poca voluntat que tenen els socialistes per analitzar i consensuar els temes importants amb la ciutadania. Per al govern de Toni Francés la participació i el control a la seua gestió queda en la creació de comissions o meses, que passat el temps queden amagades al fons del calaix per la desídia i mancança d’interés socialista»

La utilitat d’aquesta comissió és clara, la fiscalització de la gestió de l’empresa concessionària d’aigües i l’estudi de les opcions de futur del servei.

A la passada legislatura Compromís va demanar al plenari diferents estudis sobre la municipalització del servei d’aigües, que Francés va acceptar sol·licitar, però a hores d’ara aquests estudis no estan realitzats. Per a Ivorra «Clar està que als socialistes no els interessa ni els estudis que demanem ni la convocatòria de comissions que li puguen traure els colors per la seua inactivitat i deixadesa, però damunt de la taula hi ha dues pròrrogues de contractes de vital importància per a alcoianes i alcoians, i a Compromís no perdrem l’oportunitat d’aconseguir uns serveis millors, més justos i econòmics per a tots».