El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha mantingut aquest dijous una reunió amb empresaris d’Alcoi i de la comarca per a analitzar les conseqüències de la crisi del coronavirus i informar sobre les mesures aplicades per la Diputació d’Alacant, així com de les peticions traslladades a la Generalitat i al Govern central. Mazón ha destacat la “capacitat d’adaptació” que han demostrat les empreses de la zona. A la reunió telemàtica ha assistit el president de la Federació d’Empresaris de L’Alcoià i El Comtat, Natxo Gómez, així com representants de diferents sectors productius.

Els empresaris han traslladat al president de la Diputació la preocupació per la paràlisi del nou Pla General d’Ordenació Urbana, pendent d’aprovació per part de la Generalitat des de fa un any. També han advertit del retard en la construcció de la rotonda d’accés nord, promesa pel Govern municipal, del PSOE, abans de les últimes eleccions. Mazón ha compartit la preocupació dels empresaris, als quals ha informat que l’Ajuntament no ha sol·licitat ajuda a la Diputació per a executar aquesta important obra.

En la reunió, en la qual han participat regidors del grup municipal, els empresaris han reclamat agilitar la concessió de llicències d’activitat, el retard de la qual, segons han advertit, dificulta fins i tot que noves empreses puguen optar a finançament o ajudes de l’administració.

Carlos Mazón ha explicat les mesures aplicades per la Diputació per a fer front a la “situació complicada” generada pel coronavirus: ajornament d’impostos i ajudes directes a empreses i autònoms. “Els recursos econòmics ha d’estar en la caixa de les empreses”, ha recalcat el president de la Diputació, que ha insistit a rebaixar la pressió fiscal a les empreses: “Les ajudes estan bé, però no poden servir per a compensar la pujada d’impostos”, ha afegit.

El president de la Diputació s’ha compromés, al costat del grup municipal a l’Ajuntament, a treballar per a atendre les reivindicacions dels empresaris. “És important escoltar i contrastar quines iniciatives són les adequades per a les empreses”, ha conclòs Mazón.