El dimecres 1 de juliol la Biblioteca Tirisiti va tornar a obrir les seues portes amb la programació destinada a xiquets i xiquetes per començar l’estiu amb una gran varietat d’activitats dividides en diferents setmanes temàtiques.
A causa de la Covid-19, s’ha hagut de reduir l’aforament de participació en les activitats i adoptar les mesures de seguretat i higiene recomanades per les autoritats sanitàries. Així i tot, la participació ha sigut activa, amb una resposta positiva i amb un aforament complet tots els dies.
Les dues primeres setmanes han estat dedicades als «experiments». Activitats molt curioses i atractives que despertaren l’interés dels xiquets i xiquetes. Per a la tercera setmana, la temàtica escollida ha estat el reciclatge. Amb aquestes activitats es pretén conscienciar de la importància del reciclatge i la reutilització de materials habituals de consum diari, i els participants han pogut veure com se’ls pot donar una segona vida a materials que creien que ja no eren útils.
Per a les dues setmanes finals de juliol, hi ha preparada la temàtica de la natura, on les activitats estan destinades al coneixement del món de les plantes i dels animals, dels elements de la terra, l’aire, el foc i l’aigua.
La participació, per a garantir la seguretat, sempre és amb inscripció prèvia i durant les activitats no està permés l’accés d’altres persones a banda dels participants. Així, per exemple, totes les devolucions de llibres durant la duració dels tallers es realitzen a la Biblioteca Central Ricardo Senabre. La reserva prèvia s’ha de fer al telèfon 965 53 71 43 (de 8 a 14 hores) o per correu electrònic (biblioteca@alcoi.org) i les activitats són de dilluns a divendres a les 11 del matí.
El regidor de Cultura, Raül Llopis, explica que “el principal objectiu de la Biblioteca Tirisiti és, com sempre, fomentar la lectura en xiquets i xiquetes, i quina millor manera que per mitjà d’activitats, tallers i jocs. El repte és facilitar l’aproximació a la lectura d’una manera diferent i nova i que xiquets i xiquetes troben en els llibres també una forma de diversió i entreteniment”.
A partir d’ara també es poden inscriure per a les activitats del mes d’agost, amb tres interessants temàtiques: els animals, els pirates i el fons marí.