La formació valencianista demanarà en compliment dels acords del ple del passat febrer la sol·licitud a Renfe de l’augment de les freqüències, de manera urgent. Actualment la línia compta amb dos horaris d’anada cap a València, els dos, sols de matí.

Per a la regidora Elisa Guillem «el tren és un servei de primera necessitat per a les alcoianes i alcoians, que ha estat maltractat durant dècades, afavorint el transport particular, davant una infraestructura ja amortitzada. El passat 1 de juliol el portaveu de Compromís Carles Mulet ja va enviar al ministre Ábalos una carta en la qual li reclama la devolució de les freqüències de tren anteriors a la pandèmia. «La falta de trens, un servei essencial, està afectant especialment usuaris de les zones més allunyades dels principals nuclis i alterant les seues vides en tindre molts menys trens a la seua disposició. Aquestes retallades que a vegades superen el 50% han deixat àmplies zones amb un o dos trens en el dia» com va dir el senador Mulet a l’escrit.

En aquest prec interpel·lem al govern de Toni Francés perquè recolze la iniciativa del senador de Compromís i defense els interessos dels alcoians/es davant el seu company de partit i ministre de Foment de l’estat espanyol.