El Partit Popular d’Alcoi vol que l’Ajuntament potencie l’ús de la denominació oficial de la biblioteca municipal Ricardo Senabre. La regidora Lirios García alerta que, a diferència d’altres centres públics, en el cas de la biblioteca a penes s’utilitza el nom de la persona a la qual està dedicada, un dels grans crítics literaris del segle XX. El PP proposa en el ple del divendres que l’Ajuntament incorpore el nom de Ricardo Senabre en totes les comunicacions que realitze sobre la biblioteca municipal.

Ricardo Senabre (Alcoi, 1937-Alacant, 2015), filòleg i humanista, va ser fundador de les universitats d’Extremadura i Las Palmas. Va exercir la docència com a catedràtic de Teoria de la Literatura de la Universitat de Salamanca i va col·laborar com a crític literari en El Cultural, primer suplement del diari ABC i posteriorment d’El Mundo. En 2015 l’Ajuntament li va concedir a títol pòstum la Medalla d’Or d’Alcoi i va acordar posar el seu nom a la biblioteca municipal de la ciutat.

“Cinc anys després d’aquell merescut reconeixement públic, l’ús de la denominació oficial de la biblioteca és mínim. De fet, ni tan sols apareix en la informació que l’Ajuntament ofereix en la seua pàgina web”, lamenta Lirios García. “L’Ajuntament ha de ser el primer a complir els seus propis acords”, afig. Per aqueix motiu reclama que el nom de Ricardo Senabre figure en totes les comunicacions de la biblioteca. El PP demana, a més, la creació d’una imatge corporativa de la biblioteca que incorpore el nom de Senabre.

La regidora explica que altres centres públics sí que incorporen sempre el nom de la persona a la qual estan dedicats. És el cas del complex esportiu Eduardo Latorre o el museu arqueològic Camil Visedo. “No s’entén que l’Ajuntament potencie el nom de biblioteca infantil Tirisiti, amb logotip inclòs, i no promoga el nom de biblioteca municipal Ricardo Senabre”, exposa García. El PP també sol·licita al Govern que dissenye una campanya de divulgació de la figura de Senabre.