El Partit Popular d’Alcoi denuncia l’incompliment “continu i reiterat” per part del Govern local, del PSOE, dels acords aprovats pel Ple municipal a proposta de l’oposició. La regidora Lirios García retreu al Govern d’Antonio Francés que no posi en marxa desenes d’iniciatives de l’oposició malgrat estar aprovades en el saló de plens.

La regidora considera “populista” aprovar mocions o acceptar precs de l’oposició “per a després ficar-los en un calaix i no executar-los”. Segons assenyala, “de cara a l’opinió pública el Govern ofereix una imatge de consens i participació quan en realitat després deixa morir les propostes, no les executa i demostra el seu veritable tarannà, marcat per l’autoritarisme, la ineficàcia i la deixadesa”.

García apunta que en 2013 el PSOE va acceptar dues propostes del Partit Popular: la rehabilitació dels xalets de la Font Roja i la posada en marxa d’una zona gurmet en el mercat de Sant Mateu. “Ni s’han complert aquests compromisos ni hi ha previsió de quan poden fer-se”, lamenta García. Idèntica sort han corregut fins avui la construcció de la rotonda d’accés Nord, l’aplicació del pla d’accessibilitat o la reurbanització de la Plaça Al Azraq.

La regidora del PP explica que molts dels acords ni tan sols impliquen dotació pressupostària. I afegeix que el PSOE no sols incompleix la seva paraula per a executar inversions, sinó també mesures administratives, com la celebració del Debat sobre l’Estat de la Ciutat o la posada en marxa d’accions per a evitar l’ocupació il·legal d’habitatges.

“Per molt que l’oposició treballe i aporte projectes i idees per a la millora de la ciutat i els ciutadans, la desídia del Govern ho paralitza tot. És molt decebedor”, manifesta la regidora popular.