El Partit Popular d’Alcoi denuncia “l’incompliment” del pla estratègic de Batoi, aprovat en 2019. El Govern no ha posat en marxa cap de les mesures específiques recollides en el pla per a millorar el barri. El regidor Kiko Cantó lamenta que un projecte que va generar expectativa entre els veïns s’haja convertit, ha dit, en un “brindis al sol” per part del Govern d’Antonio Francés.

A través de les preguntes formulades durant l’últim any, el Partit Popular ha constatat que el Govern no ha fet res per a aplicar el pla. Cantó detalla que dos dels objectius per a l’any passat era facilitar als veïns els tràmits bancaris, així com adquirir i rehabilitar l’antic cinema per a convertir-lo en un espai sociocultural. “El PSOE ha sigut incapaç de complir els seus propis plans”, lamenta el regidor.

Cantó afig que el pla s’ha reduït a actuacions comunes per a tota la ciutat. És el cas de la smart city, la millora de la gestió de l’aigua, llum i gas, el control de plagues, o el correcte funcionament del clavegueram o l’enllumenat. “En aquests casos, el Govern no ha sigut capaç si més no de precisar quin tipus d’accions concretes ha realitzat”, recalca l’edil.

Segons explica, una altra de les mesures del pla, la divulgació i protecció del jaciment arqueològic del Salt, es va limitar l’any passat a la tradicional jornada de portes obertes que es realitza cada agost. Aquest 2020 no es podrà celebrar a conseqüència del Covid 19. També queden per executar mesures per a evitar la soledat, amb un pressupost de 20.000 euros, o la programació d’activitats lúdiques i culturals, dotada de 10.000 euros.

“El pla estratègic de Batoi recull mesures que, o no s’han executat, o són genèriques per a tota la ciutat, per la qual cosa no sabem com han afectat el barri”, afig el regidor del PP. L’última pregunta realitzada pel PP en comissió informativa sobre el pla, el juliol passat, va ser referent al desenvolupament d’un programa de formació en noves tecnologies. La resposta va ser, de no nou, que no s’havia realitzat.