El 28 de gener de 2019 l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar una moció institucional per lluitar contra la solitud no volguda. Posteriorment, al juliol Compromís va preguntar per l’estat dels acords al ple de juliol de 2019.

Per a Guillem «el problema no és un altre que la manca de posada en marxa dels acords signats als plenaris, les idees són bones però, o no s’arriben a posar en marxa o es tarda massa temps. Parlem d’un problema emocional molt gran que cada vegada afecta a més gent i que, si hagués estat implantat a la nostra ciutat els efectes psicològics de la pandèmia per a molts dels nostres veïns/es haurien sigut molt menors».

La soledat no volguda pot tindre un efecte devastador en la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans. Pot causar un desordre de la son, fatiga, malalties coronàries, problemes nutricionals, etc. els processos de pèrdues es donen sobretot durant la vellesa, hem trobat exemples a altres països on la lluita contra aquesta xacra ha començat per involucrar tota la societat i creant una xarxa sensible i respectuosa a partir de la qual les persones grans podran tornar-se a vincular a la vida col·lectiva.

Alcoi no és una excepció, les dades de 2017 confirmen que a la nostra ciutat hi ha 15,644 persones de més de 60 anys, són unes dades més que suficients per a saber que la necessitat de pal·liar aquest problema és urgent, tal vegada si s’hagués començat al moment pactat al plenari hauríem tingut una xarxa ben formada que ens hagués ajudat moltíssim durant els mesos de confinament. Per a la regidora «tenim clar que l’administració és lenta però, no ho pot ser tant, a vegades es tarden anys a poder veure un acord realitzat, o simplement no es fa i acaba a un calaix oblidat després de diversos governs i legislatures, hem de ser més efectius a l’hora d’implantar les mesures que milloren la vida de la nostra ciutat».