El Partit Popular adverteix de l’increment de queixes per l’abandó dels parcs i jardins municipals. Tant les associacions de veïns com ciutadans a títol particular reclamen millor manteniment d’aquestes zones. El regidor Kiko Cantó insta el Govern local, del PSOE, a començar a aplicar el pla director de parcs i jardins aprovat en 2017 i el primer lot dels quals d’actuacions ja hauria d’estar finalitzat.

El regidor mostra la seua preocupació per l’estat dels parcs i les queixes que provoca entre els ciutadans. Cantó vincula la situació a l’incompliment del pla director de parcs i jardins, que preveia una inversió de 3,5 milions d’euros entre 2017 i 2029. L’edil assenyala que el primer quadrienni del pla, amb una dotació 766.608 euros, venç a final d’any sense que el Govern haja executat fins al moment una sola de les millores.

Cantó lamenta que el Govern del PSOE “s’haja oblidat del pla” i pretenga millorar els espais verds urbans contractant reforços per a la brigada de parcs, segons va manifestar en l’última comissió informativa. “El Govern treballa sense projecte, sense complir els seus propis plans”, retrau el regidor.

El regidor puntualitza que el PSOE es va negar a incorporar en el pressupost d’enguany la proposta del Partit Popular per a augmentar les partides de manteniment i posar en marxa el pla director de parcs i jardins. “És clara la manera d’actuar d’Antonio Francés: si no hi ha eleccions a la vista el manteniment és zero”, explica Cantó.

El pla director proposat pel PSOE planificava la per a abans de 2021 la millora del parc de la Zona Nord, Parterre i Cervantes. Per al període 2021-2023 plantejava reformes als parcs de Batoi, La Glorieta i Cantagallet; per a 2024-2026 en, Caramanxel, Batoi vell i el llit del riu i per a 2027-2029 en El Romeral, Viaducte i La Bassa. “La realitat és que el que havia d’estar fet per a abans de 2021 encara no s’ha executat ni hi ha previsió de fer-ho”, conclou el regidor del PP.