“El declivi comercial del carrer Entença s’ha aguditzat en l’últim any”, així ho manifesta la regidora del Partit Popular Lirios García, que reclama mesures per a frenar el tancament de comerços. El carrer, renovat entre 2018 i 2019, ha perdut en només un any el 7,7% dels seus establiments comercials. 55 dels 130 locals estan buits, 10 més que fa un any.

García considera que la situació d’Entença precisa d’una “reacció” per part del Govern local, del PSOE. L’any passat el PP va proposar una línia d’ajudes a l’obertura comercial. El Govern d’Antonio Francés va rebutjar la iniciativa i va insistir que la reforma del carrer provocaria per si mateixa noves obertures comercials. “Ha passat un any i l’estat comercial de Entenza s’agreuja davant la indiferència del Govern”, alerta la regidora.

Segons assenyala, la inversió de 1,2 milions per a convertir Entença en un carrer intel·ligent i reforçar-la com una de les principals artèries de la ciutat no ha donat els seus fruits. “Lamentem enormement que dia a dia augmente el tancament de locals”, manifesta l’edil, que adverteix que els comerciants situen com a principal motiu dels tancaments l’eliminació dels aparcaments després de la milionària obra.

García considera que l’Ajuntament ha de prendre mesures per a frenar la sagnia comercial del carrer. “La sensació dels comerciants és que l’obra de reforma els ha perjudicat greument. No podem deixar-los tirats. Hem de prendre mesures que incentiven l’obertura comercial i augmenten l’activitat en Entença”, exposa la regidora del PP.

“Un dels objectius de la reforma de Entença era crear un eix comercial potent. Per això entenem que en aquesta legislatura hem d’ajudar al fet que òbriguen nous establiments a través de subvencions al lloguer de locals, a la rehabilitació i a l’obertura de negocis”, subratlla la regidora. I afig: “Si el Govern no reacciona, la solució pot arribar massa tard”.