Aquest matí s’ha produït una reunió en l’Ajuntament d’Alcoi per a coordinar la implantació de les noves mesures, acordades en l’àmbit estatal per a totes les autonomies, i publicades hui per la Generalitat Valenciana. Les mesures que ja estan en vigor es plantegen de manera transitòria durant un període de 21 dies, podent-se prorrogar en funció de la situació epidemiològica. L’Ajuntament ha acordat reforçar els torns de la policia local, i de les tasques de control i seguiment per a aconseguir el compliment de les mesures. Des del consistori també recorden la imprescindible col·laboració ciutadana davant una pandèmia social que només es combat entre totes i tots.

En la reunió de coordinació que ha tingut lloc a l’Alcaldia a primera hora del matí, ha participat l’alcalde, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la cap accidental de la Policia Local, Mercedes Ponsoda, i la cap de gabinet d’Alcaldia, Xesca Lloria. En la reunió s’ha acordat que es reforçaran els torns de patrulles de la policia local malgrat el període de vacances i s’extremarà la vigilància i control dels diferents punts de la ciutat més susceptibles d’incompliments. Un dels aspectes en què es farà especial incidència serà en el control de possibles “botellones”. Al mateix temps, es recorda la importància de complir amb les mesures a tota la ciutadania, especialment als joves, un col·lectiu on la Covid-19 està tenint més incidència a les últimes setmanes. Des de l’Ajuntament també es recorda que el control i seguiment es farà en tot el terme municipal, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, disseminats i espais naturals.

L’alcalde, Toni Francés, recorda la imprescindible responsabilitat col·lectiva davant la situació epidemiològica en la qual ens trobem: “La responsabilitat de complir amb les mesures per a combatre la Covid-19 és de totes i tots. Als últims mesos ja hem vist que la situació inèdita a la qual ens enfrontem només es pot combatre de manera col·lectiva, i que cadascun de nosaltres ha de complir i entendre la importància de protegir-se, tant en l’àmbit públic com en les reunions privades, per a evitar el contagi comunitari. Les alcoianes i alcoians ja han mostrat de manera majoritària la seua responsabilitat als últims mesos però, no podem relaxar-nos, ja que l’epidèmia segueix present. Des de l’Ajuntament estem treballant per intensificar el control i evitar l’incompliment de les noves mesures però també per a conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat personal que totes i tots tenim”.

Entre les mesures aprovades es troba la suspensió de l’activitat de discoteques, bar de copes, karaokes i actuacions amateurs en establiments de restauració. Pel que respecta a l’hostaleria, el límit de persones en una mateixa taula se situa en deu, han de tancar a l’una de la matinada i a partir de les dotze de la nit ja no poden acceptar-se nous clients. El consum ha de ser en la zona delimitada per a les terrasses i asseguts en les taules. Igualment, queda prohibit el consum de begudes en el carrer o espais públics de manera col·lectiva, és a dir, el conegut com a “botellón”.

Tampoc es permet fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure si no es pot assegurar la distància mínima interpersonal de 2 metres. D’altra banda, és important també la recomanació de restringir les reunions familiars privades, la recomanació indica que aquestes siguen d’un número màxim de 10 persones i que estiguen limitades a grups amb convivència estable.

Els esdeveniments que poden comptar amb una afluència major de 400 persones a més de les mesures indicades, hauran de comptar amb una avaluació de riscos i l’autorització de Salut Pública. Per últim, també s’implanten noves mesures en les residències i centres sociosanitaris, amb test PCR als ingressos i al personal, limitar les visites a una persona i una hora al dia i la limitació al màxim de les eixides per als residents.