La programació de ‘Nits al Claustre’, el cicle organitzat per l’Institut Valencià de Cultura que se celebra a l’estiu al Museu de Belles Arts de Castelló, continua aquesta setmana amb Álvaro de la Puerta Swing Trio.

Es tracta de l’últim projecte d’aquest cantant bilbaí establit a Castelló des del 1992. Format en 2019, aquest trio de formació clàssica interpreta els temes més emblemàtics dels ‘crooners’ nord-americans. “Amb les seues versions, Álvaro de la Puerta Swing Trio aconseguirà transportar el públic a una altra època”, avança el coordinador de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

El trio el completen Christian Molina, pianista valencià amb una extensa carrera com a intèrpret, arranjador i compositor, i Daniel Fernández, contrabaixista barceloní establit a Castelló i que ha format part de nombrosos projectes a Barcelona, Castelló i València.

El concert serà aquest dijous, 20 d’agost, a les 22.30 hores al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló. L’entrada és gratuïta fins que es complete l’aforament permés.

Els versos íntims de VerdCel

La setmana vinent, dijous 27 a la nit, serà el torn de VerdCel, el projecte liderat per Alfons Olmo. Al Museu de Belles Arts portarà el seu nou treball, ‘Bifocal. Ras i pols’, que suposa grans canvis en la carrera d’Olmo, un punt d’inflexió en la composició, la producció musical i el concepte de disc de VerdCel.

En ‘Bifocal’, Alfons Olmo es mostra despullat i sintètic i s’apropia de timbres orgànics per a enlairar versos íntims i, al mateix temps, connectar amb sentiments col·lectius.

“Amb aquest treball, VerdCel continua manifestant el seu caràcter propi dins del llenguatge actual de la cançó, amb lletres plenes de sensibilitat i sentit crític que enllacen amb la societat”, ha explicat Alfonso Ribes.

Fins a huit espectacles a l’aire lliure

El cicle ‘Nits al Claustre’ va començar el 16 de juliol amb Elma Sambeat i conclourà el dia 29 d’agost amb ‘Polvo enamorado’, per Alberto San Juan i Fernando Egozcue.

Al llarg d’aquestes setmanes, el claustre del Museu de Belles Arts acollirà huit actuacions dins d’aquest cicle, “una programació estiuenca molt variada, amb espectacles que van de la poesia al ‘jazz’ clàssic passant pel pop, el mestissatge i la música mediterrània d’arrel”, descriu el coordinador de l’IVC a Castelló.