La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, ha volgut contestar a la regidora del Partit Popular, Lirios García, sobre la situació comercial i destacar la tasca realitzada als últims anys en aquest àmbit, posant en marxa diferents iniciatives que mai s’havien realitzat a la ciutat en temes de comerç, com activitats de dinamització comercial en tots els barris, programes de motivació, la creació d’ajudes per obrir negocis al centre d’Alcoi, subvencions als mercats municipals, l’obertura de l’oficina de comerç o la reurbanització de carrers, alguns com Entença que feia més de 30 anys que estava pendent d’una reforma. Una reurbanització que ha suposat una millora per als veïns o per al trànsit de persones en la zona i que és part de l’estratègia EDUSI, una estratègia urbana integral finançada amb fons europeus.

Vanessa Moltó, regidora de Comerç, explica: «Aquest govern no ha deixat de treballar pel comerç d’Alcoi, creant noves ajudes, programes i activitats que no existien a la ciutat durant el govern del Partit Popular però, a més a més, als darrers anys han crescut el nombre de llicències d’obertura respecte als anys on governaven aquells que només es preocupen pels comerciants de la nostra ciutat quan estan a l’oposició».

Des de la regidoria es destaca que el comerç de proximitat ha sofrit una reconversió important als últims anys no només a Alcoi sinó a tot el territori amb l’arribada d’Internet, i en aquest aspecte, el programa de competitivitat que hem posat en marxa des de la regidoria de comerç als últims anys, ha permés reconvertir-se i reinventar-se tant a comerciants del Mercat de Sant Roc com els de la resta d’Alcoi que han volgut participar. També s’ha impulsat, des del Portal del Comerciant, comerços en línia i directoris d’empreses de la nostra ciutat. No podem oblidar tampoc que l’arribada de la Covid-19 ha suposat també un important repte per al comerç que des de l’Ajuntament que s’ha intentat minimitzar des del minut zero amb les ajudes Reactiva Alcoi.

Pel que respecte a la dinamització comercial, des de la regidoria s’apunta que, als últims anys, s’han realitzat diferents activitats conjuntament amb les associacions comercials com Botigues al Carrer, la Nit Oberta al centre o, accions al barri de Santa Rosa i Zona Nord. També la creació de nous esdeveniments com la Fira Modernista han suposat una oportunitat per al comerç de la ciutat. D’altra banda, destaca l’obertura d’una oficina municipal específica en tema de comerç en el carrer Sant Francesc. Una altra acció ha sigut la creació d’ajudes per obrir negocis en el centre històric, ja que en tres anys s’han atorgat 67 ajudes, 41 per l’obertura d’un nou negoci i 26 per a la rehabilitació de locals.

«Tal com consta al pla d’Acció Comercial també hem apostat per millorar urbanísticament algunes zones comercials. S’han fet actuacions a Sant Llorenç, Mossén Torregrossa, Sabadell, Regiment Biscaia, Santa Rosa, Sant Francesc o la Placeta de la Creu Roja dins del Pla d’Acció Comercial, consensuades amb els comerciants. També hem reurbanitzat un dels carrers més llargs de la nostra ciutat, com és Entença, pendent des de feia més de 30 anys i que ha suposat una millora indubtable per als vianants, fent realitat el carrer que els veïns es mereixien» afegeix Moltó.

Moltó conclou: «La incentivació de l’activitat comercial no es pot tractar carrer per carrer, tots sabem i, ho hem pogut comprovar de primera mà als últims mesos, que el comerç de proximitat dóna vida a la nostra ciutat i és fonamental, per això seguim apostant per ell amb mesures i iniciatives que ajuden a obrir negocis i a millorar el consum en tota la ciutat».