Aquesta brigada municipal de huit persones has estat treballant, a les últimes setmanes, en diferents llocs de la ciutat on l’acumulació de vegetació feia més urgent una actuació. Entre aquestes zones trobem la carretera del Molinar, la Via Verda, la zona del Poliesportiu en la coneguda com a pista del Cola-Cao, el Mas de la Cova, Serelles, al voltant dels horts socials de diferents zones i del carrer Doña Amallia. Cal recordar que amb anterioritat, també s’havien realitzat tasques en la carretera del Preventori, Trencacaps, Sideroparc, el Xorrador o sendes com la de Santa Anna al Quinzet o Horta Major ,entre altres actuacions.
La Brigada Forestal està formada per 8 persones, 4 oficials i 4 peons, tots ells treballadors majors de 30 anys contractats a través d’una subvenció de LABORA de 173.000 euros. L’ajuda inclou tant a aquesta brigada formada per 8 persones com a un altre equip de 4 persones destinat a reforçar les tasques de manteniment de les zones verdes i els jardins a la ciutat.
Cal recordar també que aquesta setmana, la Policia Local amb la col·laboració de la Policía Nacional, Protecció Civil i el cos d’Agents Mediambientals de la Generalitat Valenciana han realitzat controls aleatoris en carreteres properes als paratges naturals de diferents punts de la ciutat amb la intenció de controlar l’arribada de persones a determinades hores en aquestes zones més sensibles a patir incendis forestals.
Les tasques de la nova brigada serveixen per continuar i intensificar les que ja s’han desenvolupat al llarg de l’any per a executar el pla de prevenció d’incendis forestals. Un pla que també contempla les urbanitzacions de la ciutat, dotant-les d’aigua i d’un perímetre de protecció, així com la preparació de punts d’aigua en llocs estratègics, preparats per a ser utilitzats pels bombers, durant les actuacions d’extinció, en cas de produir-se un incendi.
Cal ressaltar que a més de la brigada, la tasca d’altres cossos, al llarg de l’any, com els Bombers Forestals o les Unitats de Prevenció d’incendis Forestals, la brigada per la biodiversitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, els voluntaris Protecció Civil. els voluntaris medi ambientals de l’Ajuntament, voluntaris de 30 Charly i ACIF, ha sigut fonamental per a intentar previndre els incendis forestals. S’ha desbrossat, s’ha vigilat l’entorn, s’han fet controls, s’han arreglat sendes i paratges que van sofrir els efectes de la DANA o s’ha remullat la llavor del xop conjuntament entre altres treballs, tots ells encaminats a previndre els incendis forestals.