La regidoria de Seguretat ha dotat al cos de la Policia Local d’un total de quatre pistoles de la coneguda marca Taser. Els dispositius serviran per a la defensa i protecció dels agents del cos local en casos extrems. Es compleix així amb un dels compromisos que el govern va adquirir a la mesa de negociació amb els sindicats per a dotar al cos local del material adequat per a la seua feina. Una vegada adquirides, tots els agents de la Policia Local rebran formació per a la utilització d’aquest tipus de dispositius.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, explica: “Seguim adquirint el material acordat per a la protecció de totes les persones que treballen en la Policia Local, garantint la seguretat d’aquells que ens protegeixen. Aquests nous dispositius que ja empren molts cossos de seguretat poden evitar mals majors als nostres agents en situacions d’especial gravetat quan la reducció dels delinqüents amb altres elements no és possible”.
Les pistoles, que emeten descàrregues elèctriques des de certa distància, permeten reduir presumptes delinqüents en situacions greus i ja són utilitzades per diferents cossos de la policia autonòmica i local en tot el territori espanyol. Aquest tipus de pistoles són una alternativa intermèdia entre la utilització de la porra i l’arma de foc per part dels agents en casos greus, reduint- les possibles lesions dels agents durant la seua feina.

Cal recordar que a finals del 2019 també es va adquirir material de protecció per a la Policia Local, en aquella ocasió, un total de 53 jupetins antibales amb una inversió propera als 38.000 euros. La Policia Local també va incorporar, a les acaballes del 2019, nou material per a la seua feina, en aquella ocasió, dos cotxes híbrids amb un cost de 45.000 euros.