Les obres per a millorar l’accessibilitat, amb la creació d’una plataforma única, tant en el carrer Sant Francesc com en la placeta de la Creu Roja i Plaça Ramón y Cajal, situats al centre d’Alcoi, encaren la seua recta final i aquesta setmana comencen a adequar aquesta plaça, última actuació pendent. Està previst que finalitzen durant setembre.

El projecte consisteix en una plataforma única d’ús mixt tant al carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. El paviment és de qualitat i funcional, de pedra natural per a les zones de vianants; llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular; i un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. El paviment és autonetejable, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d’una gran resistència al lliscament. Recordem que el passat mes de maig va haver-hi una reunió amb veïns, comerciants i propietaris dels establiments hostalers per explicar-los el projecte.

L’obra la porta a terme Hidráulicas La Foia SL que va rebre l’adjudicació de l’actuació al presentar la millor oferta en concret 362.939,50 euros, rebaixant el pressupost base de l’obra de 403.737,70 euros, iva inclòs.
La iniciativa està cofinançada en un 50% per Fondos Feder de la Unió Europea, dins de l’estratègia DUSI de l’Ajuntament d’Alcoi. La millora urbanística d’aquesta part del centre d’Alcoi també està inclosa dins de l’estudi de reactivació del centre històric i va ser aprovada per la Mesa del Centre.

El regidor d’Obres i Serveis, Mobilitat Sostenible i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, explica que: «Aquesta actuació unida a les ajudes que hem donat i seguirem donant per a la recuperació de baixos i l’obertura de negocis a través de la regidoria de Comerç per al centre de la ciutat afavoriran la revitalització d’aquests carrers. Així mateix, des de l’ajuntament també hem obert serveis municipals en el carrer Sant Francesc amb l’Oficina de Comerç, així com en la plaça Ramón y Cajal amb l’Àgora».