La licitació de les obres per a la construcció d’un circuit BMX amb un pressupost base de licitació de 262.501,72 euros, iva inclòs, ha rebut les ofertes d’un total de 4 empreses i s’espera que l’adjudicació definitiva del contracte es produïsca en les pròximes setmanes. El termini d’execució de les obres és de 3 mesos pel que, des de la regidoria, consideren que, al llarg del primer trimestre del 2020, si tot es desenvolupa amb normalitat, les obres d’aquesta infraestructura esportiva podrien estar finalitzades.

La ubicació del circuit estarà al barri de Santa Rosa, concretament en el camí de Trencacaps, a l’esquena de les pistes de petanca del Romeral. El BMX és una modalitat olímpica de ciclisme que, cada any, compta amb més adeptes no només a la ciutat sinó en la província d’Alacant, on s’acullen tant proves autonòmiques com nacionals i internacionals. Amb les obres es construirà un circuit homologat de BMX i Alcoi espera convertir-se en lloc de referència per a diferents proves, al mateix temps que atén el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat.

En aquests moments, els esportistes que practiquen BMX a la ciutat ho fan al circuit del Viaducte, un lloc molt limitat d’espai que s’ha quedat xicotet per a una disciplina que compta cada vegada amb més adeptes i que no pot albergar ni grades ni serveis. El nou circuit cobrirà les necessitats i aspira a fer d’Alcoi, un referent del BMX de la Comunitat Valenciana i d’Espanya.

El regidor d’esports, Miguel Juan Reig, posa l’accent en la importància de la infraestructura: “El nou circuit BMX d’Alcoi permetrà la continuïtat d’aquest esport a la ciutat, situant a Alcoi com un referent per a aquest esport olímpic, ja que podrà acollir proves autonòmiques, estatals i internacionals. El nou traç que estarà situat al barri de Santa Rosa també permetrà a tots els esportistes locals, que cada vegada són més i que estan aconseguint molt bons resultats en diferents proves, preparar-se amb seguretat en un circuit que compleix els mateixos requisits dels traçats on després realitzaran les seues competicions. Una nova infraestructura que amplia els espais esportius de qualitat a la ciutat i que demostra el compromís d’aquest govern amb l’esport”.