El portaveu de la formació valencianista Màrius Ivorra ha denunciat públicament que la passivitat de l’ajuntament d’Alcoi ha afavorit que una empresa del polígon de la Beniata, en procés d’ampliació de les seues instal·lacions, haja d’anar-s’en a altra localitat fora d’Alcoi, fins i tot fora de l’eix Alcoi-Cocentaina-Muro.

“L’empresa en qüestió ha estat guardonada per la seua tasca innovadora per l’AVI (Agència Valenciana de la Innovació) i l’IVACE (Institut valencià de competitivitat). Actualment ocupa unes instal·lacions de 2500 m², i malgrat haver contactat amb l’ajuntament per rebre ajut per a la recerca del terreny, no va tindre cap resposta”, diuen.

Ivorra declara «No podem permetre perdre empreses d’aquest tipus, i menys en la situació actual. Recordem que l’atur de la nostra ciutat és més de 5700 persones, amb una taxa d’atur de quasi el 22% i que malauradament aquesta xifra es veurà incrementada previsiblement pels efectes de la crisi del COVID durant la resta de l’any. Cal afavorir la indústria a la nostra comarca i fer-la guanyar múscul. Tots els experts estan parlant de recuperar la indústria a l’àmbit estatal, per ser una activitat econòmica capaç d’aguantar millor aquest tipus de crisi, a la contra el turisme és extremadament sensible com estem veient. És molt poc intel·ligent permetre que empreses en procés d’expansió desapareguen de la nostra ciutat, algú no està fent la seua faena al nostre govern i està hipotecant el futur de la ciutat i dels alcoians»

Però aquesta empresa també va contactar amb l’Ajuntament de Cocentaina. En aquest sentit el portaveu de Compromís a Cocentaina Jordi Pla ha declarat que «la resposta del govern del PSOE a Cocentaina ha estat a la mateixa línia d’Alcoi. És decebedor veure com a l’alcaldessa se li ompli la boca parlant de projectes industrials i quant una empresa innovadora vol instal·lar-se al nostre terme es trobe en entrebancs i dificultats des de l’Ajuntament».

Des de Compromís exigim polítiques reals de reindustrialització, mentre el PSOE es dedica a fer rodes de premsa lloant , a Alcoi actualment som el 6é lloc en aturats a poblacions de més 40,000 habitants al País Valencià.