Guanyar Alcoi demana al govern municipal que elabore un llistat d’espais municipals que pot posar a disposició dels centres escolars per a facilitar les mesures de seguretat durant el nou curs escolar. Tal i com expressa la portaveu de la plataforma, Sandra Obiol, “anar a l’escola és un dret fonamental dels xiquets i xiquetes tal i com fa dècades es defensa en tot el món. No es tracta només d’un fet acadèmic sinó també de benestar social i físic. La pandèmia i la seua gestió ha fet més complicat fer real de manera equitativa aquest dret, especialment després d’anys de retallades en la inversió pública en educació. Però que siga difícil no ho fa impossible si existeix la voluntat i si tots els agents treballem amb la comunitat educativa per aconseguir-ho”.

Amb aquest motiu des de la plataforma demanen que la seua Regidoria d’Educació faça un llistat d’espais municipals, tant a l’aire lliure com d’interior, per a posar-los a disposició de les escoles. L’objectiu és clar: facilitar als centres educatius que es puguen acomplir amb els requisits bàsics de seguretat que, de moment, es defensen per part de veus expertes: ratios reduïdes, espais a l’aire lliure i espais interiors ben ventilats.

La plataforma municipalista farà efectiva aquesta demanda en el primer dels plenaris del curs, ja que com defensa Sandra Obiol, “ja hem tingut bastant temps les escoles tancades. Aquesta circumstància ha perjudicat a centenars de xiquetes, xiquets i joves de la nostra ciutat perquè els ha arravatat temps per a aprendre i socialitzar-se. Sabem que estem en una situació estranya i complicada i per això necessitem voluntat de resoldre els problemes amb intel·ligència”. En aquest sentit, Obiol recorda que el govern municipal ha d’assumir responsabilitats: “Un Ajuntament pot fer moltíssimes coses per als seus ciutadans. Nosaltres només traslladem idees al nostre govern, com posar a disposició de les escoles els parcs, els museus, l’Àgora… Ara esperem que les valore i les faça efectives o bé que propose altres idees millors. El nostre present i futur depèn de les decisions que es prenguen, també de les decisions a la nostra quotidianitat municipal”.