El Partit Popular d’Alcoi reclama a l’alcalde, Antonio Francés, del PSOE, que active el Pla Estratègic 2019-2020, un document amb mesures dividides en set eixos de treball que suposen inversions per valor de 47,6 milions d’euros. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, lamenta que l’alcalde “amague” aquest pla en el calaix sense aplicar les iniciatives consensuades entre tots els grups polítics. “És un nou incompliment més d’un alcalde que es nega a posar en marxa un projecte comú de ciutat”, recalca el regidor.

El Pla Estratègic va ser una proposta defensada pel Partit Popular en 2015 amb l’objectiu de definir un model de desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador. Va ser aprovat en 2019. “I ara la gestió de Francés ho ha reduït a res”, lamenta el portaveu del PP. Ruiz critica que el Govern ni tan sols haja creat l’òrgan de control del pla malgrat que es va comprometre a això a l’octubre del passat any. El PP ja va advertir llavors que “sense un correcte seguiment, la ciutat corre el risc que el pla quede en lletra morta”. Les pitjors expectatives s’estan confirmant.

Ruiz retreu al Govern local que tampoc haja generat un sistema d’informació sobre els 115 indicadors de control i seguiment. “Fa un any que Francés va prometre que els indicadors estarien en la web de Smart City Alcoi. La major part no figuren i els que estan aporten dades desfasades”, lamenta el regidor.

Segons el parer del regidor, és necessari “activar l’aplicació del Pla Estratègic, tant quant a les línies de treball com al seguiment dels indicadors que ens permeten adoptar les millors decisions per a la ciutat”. Ruiz reclama al Govern “que deixe anar per lliure i que siga capaç de posar a treballar a tots els partits en un projecte comú i global de ciutat”.