El Partit Popular d’Alcoi defensa que l’Ajuntament s’adherisca a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre. El portaveu del PP, Quique Ruiz, planteja aprofitar aquesta efemèride per a proposar debats i fomentar nous hàbits davant les iniciatives de mobilitat que l’Ajuntament té sobre la taula: la conversió en zona de vianants del Centre, les noves ordenances de mobilitat i el servei de transport públic.

“Estem en un moment en el qual és bàsic conscienciar als ciutadans sobre la necessitat de promoure una mobilitat sostenible i la Setmana Europea de la Mobilitat ens ofereix el marc idoni per a fer-lo”, manifesta el regidor. El prec que el PP presenta al ple del divendres insta el Govern, del PSOE, a definir un calendari d’activitats per a “sensibilitzar a la societat dels beneficis de l’aplicació de mesures dirigides a repensar la mobilitat de les ciutats”.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a conscienciar sobre les conseqüències negatives de l’ús irracional del cotxe i els beneficis de l’ús de mitjans de transport més sostenibles, com el transport públic, la bicicleta o els desplaçaments a peu. “No tot és gastar un milió d’euros en un carril bici que ningú usa. Cal generar els hàbits perquè les infraestructures siguen utilitzades”, recalca Ruiz.
L’any passat van participar 3.136 ciutats europees, 561 d’elles a Espanya. El Govern d’Alcoi es va negar l’any passat a sumar-se a la celebració.