L’Ajuntament d’Alcoi va llançar les ajudes “Reactiva Alcoi Comerç”, específiques per a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. La Regidoria de Comerç destinarà finalment un total de 57.000 euros per a arribar als 57 negocis d’Alcoi que ho han sol·licitat. Els demandants són establiments que van haver de tancar les portes durant l’Estat d’Alarma. Aquesta subvenció té com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra. La iniciativa municipal espera que les ajudes puguen arribar a produir una inversió al voltant de 228.000 euros en la ciutat.

Les subvencions, en règim de concurrència competitiva, tenen la forma d’ajudes a fons perdut i es donaran una vegada s’adjudiquen. A més a més, les ajudes són compatibles amb altres subvencions. L’ajuda per a cada negoci és de 1000 euros, i el beneficiari es compromet a aplicar-la mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25% amb un màxim 20 euros descompte per compra per client i dia. El descompte vindrà en el tiquet de compra i servirà com a justificant de l’ajuda. La possible inversió es calcula tenint en compte que 57.000 euros (1.000 per establiment) és el 25% de 228.000 euros.

La Regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que “volem ajudar a incentivar el consum en la nostra ciutat beneficiant al mateix temps tant als negocis com a la ciutadania. Amb aquestes ajudes també volem que les alcoianes i alcoians coneguen els locals que tenen en Alcoi, amb una oferta àmplia, variada i de qualitat. El consum local és la millor manera d’ajudar a aquests negocis que cada vegada que obrin la persiana, donen vida als nostres carrers, que són d’ací, d’Alcoi, i que necessiten a tota la ciutadania per seguir oberts oferint-nos eixa atenció personalitzada i bon fer que tant els caracteritza”.
Els 57 comerços tindran un distintiu que els identifique. La campanya començarà aquest mes de setembre.