El passat dia 4 de setembre el col·lectiu No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat va realitzar un acte de concentració a la Placeta Les Xiques, davant de l’Oficina de Comisaria de La Policia Nacional, on es presten serveis de renovació de l’DNi i d’altres documents, amb l’objectiu de sol·licitar que es presten a les mateixes dependències el serveis de renovació de Targetes i de presa d’empremtes per als estrangers regulars. En alguns casos, des del mes de març, aquestes gestions es troben pendents, i els estrangers afectats es veuen obligats a traslladarse a les Comisaries de la província d’Alacant que estan habilitades a tal efecte.

El Bloqueig existent en aquestes oficines per demanar les cites prèvies per a realitzar les gestions de renovació de les TIEs i la presa d’empremtes, fa que moltes persones migrants no puguen realitzar determinades gestions en la seva vida diària, en l’àmbit laboral, en l’àmbit financer, o pel que fa a la prestació de serveis de les Administracions Públiques, etc.

El col·lectiu No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat va presentar una petició al Ple Municipal de l’Ajuntament, recolzada per una Moció presentada pels grups polítics Compromis, Guanyar Alcoi i Podem, en la qual es va sol·licitar el suport de tots els grups polítics municipals per que es feren les gestions oportunes davant la Subdelegació de Govern de la província, com a màxima autoritat en matèria d’estrangeria. La Moció va ser aprovada al Ple amb els 24 vots de la majoria dels partits municipals, i amb una sola abstenció, la de Vox.

Al mateix temps, en aquesta petició al Ple, el nostre col·lectiu va sol·licitar que també es realitzen les oportunes gestions per desbloquejar les cites a determinats organismes oficials; a l’INSS, per la saturació existent a la demanda de la nova prestació de l’Ingrés Mínim Vital, i al SEPE, Servei d’Ocupació Pública Estatal, on les cites s’estan donant per més d’un mes per a les gestions de prestacions i subsidis d’atur, ja que són tan necessàries tot i les actualsles circumstàncies originades per la pandèmia. També ho demanem a l’àmbit municipal, pel que fa als trámits a l’Oficina del Padró, les Altes, i d’altres, on les cites prèvies es concedeixen en terminis de més d’un mes.

Amb les gestions previstes per part de l’Consistori per millorar tots aquests serveis al ciutadà, tant els migrants per la renovació de targetes, i a totes les persones en general, per al tràmit d’ajudes fonamentals, com l’Ingrés Mínim Vital, les prestacions per desocupació, i altres com el padró municipal, des d’aquest col·lectiu s’espera es desbloquegen les cites prèvies que es requereixen per a tots aquests tràmits.