La nova campanya de Pressupostos Participatius, que va començar el passat dilluns 7 de setembre, continuarà amb la mateixa quantitat que anys anteriors, 400.000 euros, 320.000 d’inversió i 80.000 euros per a despesa corrent. “Una quantitat insuficient, si volem donar musculatura participativa real a la ciutadania sobre decisions estratègiques de ciutat”. Afirma el portaveu de Podem, Cristian Santiago.

Continua dient que “si el Govern Municipal, es creu realment la participació ciutadana deuria d’anar més enllà i incrementar substancialment la partida actual. Al mateix temps continua dient el portaveu de la formació morada que, “tot i que som conscients que la situació actual de pandèmia, provocada per la COVID-19, no és la millor, els Pressupostos Participatius són un bon instrument per a donar veu a la ciutadania i involucrar-la en la construcció de la seva ciutat. I per això, és necessari que el Govern municipal s’ho crega, redoble esforços i destine més recursos econòmics a aquestes dinàmiques de democràcia directa”.

De fet, des de Podem recorden, que ja van presentar a principi de legislatura una sèrie de propostes per a potenciar els Pressupostos Participatius de la ciutat – que no van ser acceptades – com:

1.- recuperar les assemblees obertes a la ciutadania per zones.
2.- recuperar el grup motor per facilitar el seguiment de l’execució de les propostes ciutadanes acordades.
3.- destinar el 25% del capítol 6 d’inversions del Pressupost Municipal als Pressupostos Participatius, incrementant així la partida actual.

Per això, des de Podem continuen reclamant “més interès” al Govern Municipal “per a millorar, reimpulsar i aconseguir els millors Pressupostos Participatius possibles per a potenciar una participació real, activa i protagonista dels veïns i veïnes d’Alcoi.” Conclou Cristian Santiago.