El Partit Popular d’Alcoi proposa que el carrer de Sant Nicolau quede fora de la primera fase de la conversió en zona de vianants del Centre. El principal partit en l’oposició a l’Ajuntament defensa que el pla de conversió en zona de vianants del barri siga més flexible i progressiu que l’exposat pel Govern local, del PSOE. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, advoca per introduir més fases, ampliar horaris de càrrega i descàrrega i diferenciar entre àrees de restricció de trànsit i les d’ús exclusiu de vianants.
Ruiz subratlla que un canvi en la mobilitat com la que suposa la primera gran conversió en zona de vianants de la història d’Alcoi no pot aplicar-se de manera “radical”, com planteja el PSOE. El portaveu del PP defensa aplicar les restriccions de trànsit “de manera escalonada” per a “crear nous hàbits i aconseguir una transició tranquil·la cap a un Centre lliure de vehicles”.
El PP considera que la primera fase ha d’excloure el carrer de Sant Nicolau per a evitar que la Zona Alta quede aïllada, tal com romandria d’aplicar-se la proposta del PSOE, que tanca per complet Sant Nicolau. L’alternativa del PP preveu reduir el carrer a un únic carril de sentit únic a la Zona Alta i desviar el trànsit en direcció a la plaça d’Espanya pels carrers de la Torre de les Maçanes i Casablanca. Només els autobusos i taxis podrien accedir fins a la plaça a través de Sant Nicolau.
“El tancament de Sant Nicolau des de la primera fase genera problemes als veïns de la Zona Alta. Per això plantegem reduir el trànsit a la meitat, oferint nou espai als vianants i un pla progressiu per a treballar nous hàbits que, a mitjà termini, permeten aplicar una segona fase”, manifesta Ruiz. El regidor recalca que “la proposta del Govern es basa pràcticament en una sola fase, ja que el PSOE ni tan sols té termini quan podria aplicar-se la segona, que afecta la part baixa del Centre i als jutjats”.
Ruiz afig que l’alternativa que defensa el PP pensa en el transport públic, el pas del qual o no pels principals carrers del Centre encara no ha definit el Govern. El PP també advoca per diferenciar les zones de trànsit restringit i les que seran completament per als vianants, sense possibilitat d’accés de vehicles.
Segons el parer del PP, és bàsic ampliar els horaris de càrrega i descàrrega, “molt limitats” en l’esborrany d’ordenança de conversió en zona de vianants. La proposta del Govern només permet la càrrega i descàrrega durant tres hores: de 7.30 a 9.30 hores i de 16.30 a 17.30 hores. Municipis com Albacete, Osca, Pamplona, Burgos, Mèrida o Oviedo, que s’han servit d’exemple per a redactar l’ordenança, permeten la càrrega i descàrrega durant entre 4 i 5 hores i mitja. “No és lògic que a Alcoi vulguem començar un pla sent més restrictius que altres municipis que porten anys treballant en la conversió en zona de vianants dels seus centres històrics”, explica Ruiz.
El portaveu del PP insisteix a oferir “diàleg i consens” al Govern, al qual insta a mantindre “més contactes amb els veïns i els comerciants del barri”. Ruiz apunta que durant els últims mesos el PP ha advertit sobre la necessitat de millorar la proposta de conversió en zona de vianants: “Alcoi i el seu Centre no pot permetre’s un nou fracàs com el de 2015, quan el PSOE es va veure forçat pels ciutadans a retirar un pla que el Tribunal Superior de Justícia va anul·lar anys més tard per considerar-lo il·legal”, conclou el regidor.