Ja han finalitzat les obres de la segona fase de les obres de millora del barri de ‘Els Clots’. Després d’una primera fase als carrers Llibertat i Els Clots, ara s’ha actuat en el carrer que va determinar els tècnics que es podria dur endavant les actuacions amb la subvenció rebuda, els carrers Pintor Laporta, Pare Vitòria, i Llibertat. L’import de l’actuació ha segut de de 132.385 euros i ha aprofitat per a millorar el clavegueram, els embornals, les voreres, l’asfaltat i l’accessibilitat.

Tal com es va explicar a l’Associació de Veïns i està indicat en el projecte per a adequar el clavegueram i les canalitzacions de l’aigua, al mateix temps que millora les voreres dels carrers afectats, millorant l’accessibilitat en el barri de ‘Els Clots’ es tracta d’una actuació en tres fases, tan sols queda una per acabar.

Aquesta segona fase l’ha realitzada Aglomerados del Sureste per 132.385 euros. Recordem que les obres de la primera fase de la renovació del clavegueram del barri de Els Clots, van ser adjudicades per 149.719,99 euros, a l’empresa Sigma Infraestructuras SL.

El clavegueram del barri de Els Clots era probablement una de les xarxes més antigues d’Alcoi on mai s’havia actuat. Un treball d’inspecció amb càmera de vídeo en el clavegueram va indicar que aquest clavegueram té molts anys en ús, i presenta un important estat de deterioració en general, havent-hi juntes obertes en la canonada, trencaments, deterioració i desaparició del material de la part inferior de la canonada de formigó, ensulsiades en diverses zones de la canonada al carrer Llibertat, Pintor Laporta i Pare Vitòria, la qual cosa està provocant fugides d’aigua residual en el terreny de la calçada. A més el paviment presenta clivelles, sots i xicotetes foradades, tenint a més voreres molt estretes.

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un nou clavegueram amb canonada de PVC, realitzant totes les escomeses dels habitatges d’aquests carrers que ara es connecten directament als pous nous. A més han construït una nova xarxa d’aigua potable i d’embornals, a més han construït noves voreres, més àmplies, passant d’1,12 metres a 1,5 metres, amb passos de vianants accessibles. Finalment van fer els treballs de fresat de l’asfalt que hi havia i reasfaltat acabant amb la senyalització horitzontal. Cal ressaltar que l’empresa també ha portat a terme la millora plantejada en l’annex del plec de condicions que consisteix a asfaltar també els trams de carrer Llibertat entre els carrers Oliver i Pare Vitòria, i la reposició de les voreres d’aquest mateix tram.

L’edil d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, explica que «Després de molts anys d’abandonament d’aquest barri estem treballant per millorar-lo de la mà del veïnat. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià, des de l’ajuntament seguirem treballant per millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania i tots els barris, ara mateixa estem actuant en el barri de la Sang i pròximament ho farem en Sant Pancraç».