Alcoi ha acollit, durant els dies 10 i 11 de setembre, les I Jornades d’Intel·ligència artificial amb un objectiu doble que s’ha complit. D’una banda la intenció era donar a conéixer a la ciutadania la intel·ligència artificial, els seus beneficis, els seus reptes i com estem interactuant ja amb ella en la nostra vida quotidiana i per una altra presentar a les empreses les aplicacions reals d’intel·ligència artificial en les empreses, i com aquesta tecnologia pot ajudar a la gestió diària dels negocis. Entre molts altres usos, la intel·ligència artificial, unida a la robòtica, permet una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com ara l’automatització de tasques en cadenes de muntatge o embalatge, en hospitals i centres de salut, o en tasques de comercialització i màrqueting de les empreses.

Han sigut organitzades de manera conjunta per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital – a través de Districte Digital Comunitat Valenciana–, l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració l’empresa especialitzada en transformació digital, SumamoOs. Cal destacar que en la inauguració de l’acte va tindre lloc la intervenció en línia del Ministre de Ciència i Innovació Pedro Duque. A més van intervenir la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.
Les jornades es van dividir en dues sessions. La primera sessió amb el títol ‘Ja és ací. La Intel·ligència Artificial que ens envolta’ se va celebrar en la vesprada del dijous dirigida al públic en general. Aquesta jornada va permetre als assistents conéixer les aplicacions reals de la intel·ligència artificial en l’actualitat, que ja s’han fet imprescindibles en el nostre dia a dia. També les innovacions que ens anem a trobar de manera imminent. Va tindre un total de 265 inscrits en línia i 65 persones de manera presencial (aforament màxim permés) en l’IVAM CADA Alcoi. L’enllaç de visualització es va fer públic cosa que va permetre un total de 450 espectadors durant la retransmissió.

Moment amb Pedro Duque

La segona sessió s’ha celebrat aquest matí el divendres 11, al matí, en l’edifici CADA d’Alcoi. Sota el títol Taller CEOS. Intel·ligència Artificial en les empreses ha estat dirigida a directius d’empreses, que han pogut conéixer les últimes aplicacions de la intel·ligència artificial en l’entorn corporatiu. Ha tingut 142 inscrits on line més 65 persones que ho han seguit de manera presencial. En total ha tingut 420 espectadors en línia. Respecte als sectors de les empreses inscrites: el 40% són de serveis de tecnologia i digitalització, el 20% sector públic, 10% immobiliària i construcció, 10% indústria i serveis auxiliars, 10% desenvolupament web, 5% universitats i 5% agències de màrqueting.
Cal ressaltar que l’etiqueta #InteligenciaArttificialAlcoy ha aconseguit un milió i mig d’impressions, quasi 600.000 usuaris aconseguits

“Aquestes jornades han sigut un nou èxit, com també ho va ser un èxit el Congrés Big Data que organitzem al costat de Districte Digital. Aquesta és una mostra més de com l’aliança amb Districte Digital, juntament amb els projectes que estan impulsant-se des de l’ajuntament, situen a la nostra ciutat com a referent en l’impuls de la transformació digital del nostre territori. Com ho serà la posada en marxa del parc tecnològic i sociocultural a Rodes, la qual cosa afavorirà l’impuls socioeconòmic de la ciutat en un projecte d’atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori, una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica la nostra ciutat i el que és molt important, crear ocupació”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.