Malgrat els protocols antiCOVID19 que s’està aplicant als centres educatius, “el transport públic municipal, que depén de l’ajuntament, no ha estat preparat per a les onades d’estudiants a primera hora del matí que agafen el bus cap als centres educatius”, asseguren des de Compromís.

El regidor i portaveu de Compromís Alcoi declara al respecte «En aquests moments no podem permetre la falta de previsió i el desinterés del PSOE, després de negar-se a fer proves PCR a treballadors municipals, ara no són capaços de desdoblar les unitats que transporten als estudiants als centres educatius, i podem trobar a primera hora l’autobús a estudiants com si anaren en llaunes de sardines».

Per al regidor Màrius Ivorra «La regidoria de mobilitat hauria de previndre aquestes aglomeracions als busos, i si fou necessari llogar alguna unitat més per poder donar un servei que permeta una seguretat enfront de la COVID19 dels nostres joves. No podem permetre que la Conselleria d’Educació estiga fent una gran tasca de prevenció a les escoles i mentre l’Ajuntament abandone les seues responsabilitats i pose en risc als estudiants».

Opinen que el desdoblament del bus als centres educatius és una mesura imprescindible per evitar els contagis COVID19 als nostres joves. ·Des de Compromís exigim al govern de Toni Francés que comence a prendre seriosament la prevenció de la COVID19 per evitar futurs mals majors, i confinaments·, conclouen.