Els patinets i les bicicletes no podran circular per les voreres d’Alcoi. L’Ordenança Municipal de Circulació inclou finalment la proposta del Partit Popular perquè les voreres siguen espais reservats exclusivament als vianants. Segons el PP, la versió inicial de l’ordenança plantejada pel Govern d’Alcoi, del PSOE, sí que permetia la circulació de bicis i patinets per les voreres. “Entenem que la mobilitat sostenible ha d’aconseguir-se a costa dels cotxes, no dels vianants, per això defensem que bicicletes i patinets circulen per la calçada i no per les voreres”, explica el regidor del PP, Kiko Cantó.

La proposta del PP, finalment inclosa en la futura ordenança, està basada en les directrius realitzades per la Direcció General de Trànsit respecte a la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal, així com el Reglament General de Circulació, segons el qual “està prohibida la circulació de tota classe de vehicles per les voreres i altres zones per als vianants”.

“Des del Partit Popular hem insistit a modificar la proposta inicial per a incorporar les directrius de la DGT i incloure en l’Ordenança de Circulació prohibir el trànsit per les voreres a tots els vehicles”, indica Cantó. El regidor agraeix que la resta de grups hagen acceptat la proposta del PP, també reivindicada per Guanyar Alcoi. “Era un canvi bàsic que calia introduir en la nova normativa”, recalca Cantó.

El regidor del PP apunta que “estem convençuts de la necessitat d’afavorir l’ús de bicicletes i vehicles de mobilitat personal”. No obstant això, assenyala que “si volem una ciutat més sostenible, aquest tipus de vehicles ha de llevar espai als cotxes, no als vianants”.

L’ordenança estableix, tal com també plantejava el Partit Popular, l’obligatorietat de l’ús del casc per als conductors de bicicletes i patinets elèctrics. Per a aquests vehicles no serà obligat disposar de segur, encara que l’ordenança ho recomana.

Una altra de les novetats de la futura ordenança és la restricció de la velocitat a un màxim de 30 quilòmetres per hora als carrers que tinguen un carril per sentit. També queda prohibit tant estacionar com realitzar càrrega i descàrrega sobre les voreres.

El regidor del PP subratlla el treball realitzat pel departament de Mobilitat de l’Ajuntament i de tots els grups per a “aconseguir una ciutat millor, amb menys trànsit i menys contaminació”.