Durant aquest estiu, la Biblioteca Tirisiti va obrir les portes per a la programació destinada a xiquets i xiquetes en diferents setmanes temàtiques. En concret, es van programar 40 tallers agrupats en 6 programes: experiments, reciclatge, naturalesa, animals, pirates i el fons marí amb un total de 446 participants, cobrint totes les places disponibles cada dia. La participació, per a garantir la seguretat, ha estat amb inscripció prèvia i durant les activitats no s’ha permés l’accés d’altres persones que no foren els participants.
Ara, arriba la tardor a la Biblioteca Tirisiti i amb ella, arranca també la seua programació d’animació lectora per als dissabtes de setembre, octubre, novembre i desembre. Els tallers són gratuïts i estan dedicats a infants d’entre 4 i 12 anys, durant dos dissabtes al mes, tots ells, a les 12 del migdia. Per a participar és imprescindible la inscripció prèvia al correu biblioteca@alcoi.org o per telèfon al 965537143, ja que l’aforament és limitat.
El taller programat per al mes de setembre serà el 26, sota el títol “Coneixem Alcoi i a Jaume I”; en octubre serà l’hora de “La Tardor i Tots Sants”, els dissabtes 17 i 24. En novembre, tant el 14 com el 28 serà el moment de “Fem la nostra fera ferotge” per acabar en desembre, el 12 i el 19 amb una temàtica molt propera al personatge que dona nom a aquesta biblioteca, “El Nadal amb Tirisiti”.
Cal recordar que a més de complir amb totes les normes de seguretat per a combatre la Covid-19, els menors de 6 anys han d’estar acompanyats d’un adult durant tot el taller.
El regidor de cultura, Raül Llopis, anima a les famílies a utilitzar aquest recurs cultural: “Després d’un gran resultat amb les activitats de l’estiu, on 446 participants han gaudit dels tallers de la Biblioteca de Tirisiti, comencem el curs amb els nous tallers. Animem a les famílies amb xiquetes i xiquets d’entre 4 i 12 anys a participar i passar una bona estona els dissabtes al matí, gaudint de la lectura. Recordem que per a complir amb l’aforament i totes les normes de seguretat, és imprescindible reservar per telèfon o correu electrònic”.
El principal objectiu de la Biblioteca Tirisiti és fomentar la lectura en xiquets i xiquetes, i la millor manera és per mitjà d’activitats, tallers i jocs. El repte és facilitar l’aproximació a la lectura d’una manera diferent i nova i que xiquets i xiquetes troben també en els llibres una forma de diversió i entreteniment.