El pròxim dissabte, dia 19 de setembre, el Teatre Calderón tornarà a oferir un espectacle, es tracta de ‘Amelia’ (Que no te corten las alas) a càrrec de Marea Danza. Es tracta d’una funció de dansa per a tota la família que començarà a les 19 hores i tindrà un preu de 3 euros.

Pel que respecta a l’espectacle, segons explica la companyia, «Amèlia és la història d’una xiqueta que somia amb els ocells, amb els núvols i amb mons xicotets als seus peus. És la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a únic equipatge. Marea Danza i La Teta Calva ens hem donat la mà per a alçar el vol en aquest viatge rasant de les emocions, per a crear un espectacle de dansa flamenca per a tots els públics. Sentiu els motors i les hèlices, emmudiu amb les bombes, amb les coses belles i el que és terrible, deixeu que us seduïsca el trinar d’eixe canari que vola dins de cadascun.
Amèlia, que no et tallen les ales».

Cal recordar que dins de la programació de Viu l’Estiu s’han dut a terme alguns esdeveniments culturals en diferents espais de la ciutat. Durant aquest temps s’ha aprofitat per a realitzar diferents treballs de reforma en el Teatre Calderón.

«El Teatre Calderón torna a la seua activitat de forma habitual, respectant sempre tota la normativa higiènic-sanitària per oferir una cultura segura a tota la ciutadania. Des del primer moment hem treballat per dinamitzar aquest sector que tant mal ho ha estat passant a causa de la pandèmia i hem dut i durem endavant diferents iniciatives per donar-los suport», afirma el regidor de Cultura, Raül Llopis.
Cal destacar entre la programació que oferirà el Teatre Calderón, un concert irrepetible ‘Cant Espiritual’ amb Carles Dénia. Serà el diijous 8 d’octubre a les 20.30 hores.

El Cant Espiritual, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta mostra obertament les seues febleses. Carles Dénia porta els versos de March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània… i molt, molt de ritme. Música lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral, polièdrica i apassionada com ho és el mateix poema d’Ausiàs March.

Carles Dénia (Gandia, 1971) ha sorprés la crítica i el públic per la seua qualitat expressiva i musical. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar i enaltir les diverses fórmules de la música mediterrània, font d’inspiració de la qual es nodreix. Guitarrista, cantant, compositor, productor i arranjador, va estudiar al Departament de Jazz del Royal Conservatoire of the Hague de la Haia (Holanda). Ha recorregut mig món amb diverses formacions. Els seus espectacles no deixen indiferent ningú i omplin l’escenari d’una calidesa inoblidable.

Premis Carles Santos GVA 2018 al Millor Disc de Fusió;
Premis Ovidi 2018 al Millor Disc Folk i al Millor Arranjament.
Localitats: Preu únic 15 euros