El palau de la Generalitat ha acollit aquest matí una reunió entre el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés

Durant l’encontre han aprofitat per a repassar importants projectes per a la ciutat on la Generalitat està fent una gran inversió, com Edificant, que suposarà una inversió de més de 12 milions d’euros per part del Govern Valencià en els centres educatius d’Alcoi. També han parlat del futur Parc Tecnològic i Sociocultural de Rodes, un projecte pel qual també aposta la Generalitat Valenciana realitzant una important inversió en el CdT i Districte Digital. El Centre de Turisme d’Interior i d’Innovació d’Alcoi possibilitarà la professionalització i la millora dels serveis turístics i de les empreses de l’interior a través de la formació i la innovació, possibilitant la millora de les condicions de vida, el benestar de la població local i, per tant, genera riquesa. Igualment, afavorirà l’impuls socioeconòmic de la ciutat un projecte d’atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori com és la implantació de Districte Digital.

Recordem que la Generalitat Valenciana va destinar a Alcoi durant 2019 un total de 6.617.812,77 euros en subvencions, la xifra més alta concedida mai a l’ajuntament. Entre els projectes subvencionats el passat any podem destacar els plans d’ocupació amb 2,2 milions d’euros, les polítiques socials amb 1,3 milions, més de 500.000 euros per les escoles infantils, les inversions en polígons que van arribar als 500.000 euros i 400.000 per a la via de ciclistes i vianants.