La Unitat de Conductes Addictives de l’Ajuntament continua treballant per a seguir oferint les xerrades de prevenció que es realitzen als centres educatius malgrat la nova situació sorgida per la Covid-19. Ja s’estan fent els primers contactes per programar amb els centres educatius les activitats a impartir, encara que de manera diferent a com s’havia fet fins ara.

Durant el curs passat, i malgrat la suspensió de les classes presencials a causa de la pandèmia, entre altres iniciatives, també es van dur a terme dues activitats subvencionades per la Diputació Provincial d’Alacant sota el nom de PrevTec i LUDENS. El PrevTec es un programa de Prevenció de les Addiccions Tecnològiques (Internet, videojocs i mòbil) i va ser impartit a tots els cursos de l’ESO dels següents centres educatius de la ciutat: La Salle, Sant Vicent de Paul, IES Cotes Baixes, Salesians Sant Vicent Ferrer, IES Andreu Sempere i José Arnauda. D’altra banda, el LUDENS es tracta d’un programa de prevenció del joc d’apostes i va ser impartit a dos centres educatius, a l’IES Andreu Sempere i Salesians de Juan XXIII.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza De Gracia, destaca la importància de no deixar de banda la prevenció de les addiccions, sobretot, en aquelles franges d’edat més susceptibles com són les de l’adolescència: “La Unitat de Conductes Addictives que tenim en l’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a realitzar les jornades de prevenció en els centres educatius adaptant-se a les circumstàncies de seguretat implantades però sense deixar de banda, la important feina que hem de realitzar en la prevenció de les addiccions, en temes tant importants com les pantalles i les noves tecnologies, les apostes en Internet o l’alcohol, el tabac i les drogues, addiccions que existeixen entre els joves i que cal combatre amb les eines que tenim, formació i prevenció, tant dels joves com de les seues famílies”.