Al proper ple municipal del 3 d’octubre es debatrà l’aprovació de l’ordenança municipal de peatonalització, un document necessari per a iniciar el procés de conversió i dinamització del centre de la ciutat. Des de Podem han anunciat que presentaran una proposta per a la creació d’una comissió temporal de seguiment del procés de peatonalització del centre que puga avaluar el procés i la implementació de les diferents mesures i normatives. Com afirma el regidor Aarón F. Santamaría, des de la formació morada defensen “la necessitat de portar endavant la peatonalització del centre històric de la nostra ciutat i estem convençuts dels beneficis que aquesta pot aportar al nostre casc antic, a la seua regeneració, als seus comerços, als seus veïns i a la seua qualitat de vida. En definitiva, a tota la ciutat. Així i tot, és cert també que ens preocupen algunes qüestions sobre com es desenvolupe tot el procés i també sobre algunes qüestions de l’ordenança de peatonalització com pot ser, per exemple, la qüestió dels horaris de la càrrega i descàrrega, les limitacions per a les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal com els patinets o altres limitacions horàries o de temps”.

“Sens dubte creiem que el camí cap a ciutats pensades per a les persones i el seu desenvolupament i cap a noves formes de mobilitat més sostenibles són l’únic camí possible. Precisament per aquest convenciment ferm que tenim dels beneficis que pot aportar a tota la ciutat la conversió del centre en zona de vianants, volem garantir que aquesta siga un èxit. I per a això, serà necessari primer que siguem flexibles i segon que estiguem oberts a realitzar les modificacions, millores i adequacions que siguen necessàries en cas que algunes qüestions no estiguen funcionant bé per a poder corregir-les i garantir eixe èxit que tots volem que aquesta proposta tinga. I en aquest sentit, una comissió formada pels grups polítics i per tots els agents socials implicats que avalue el funcionament i l’efecte de les mesures que vagen implantant-se pot ser la garantia necessària”, continua Santamaría.

La comissió que Podem proposa crear per a fer el seguiment del procés de peatonalització del centre estaria vigent mentre dure el procés de conversió en zona de vianants i proposen que es convoque, com a mínim, de forma trimestral perquè aquest seguiment es puga realitzar de forma adequada.