La formació valencianista considera important que el govern accepte les seues aportacions a un document que han qualificat «d’incomplet i amb nul·la o escassa visió de futur del centre respecte al qual hem d’arribar amb aquestes accions»

Un document motivat  per la necessitat de la ciutat de fer més atractiu el centre per a habitants i comerços, però asseveren que no consta d’itineraris d’emergències per a vehicles d’emergències, o de l’informe favorable de bombers. «Aquesta és una de les nostres demandes abans de votar sí. Volem veure quins carrers seran itineraris d’emergències i les mesures a prendre a l’hora d’autoritzar els vetladors» comenta el regidor Ivorra.

A més, en referència a les emissions dels vehicles «Al PSOE se li ompli la boca parlant de transició ecològica, i que per a reduir contaminació s’ha de reduir el tràfic al centre però, al document en cap moment hem vist menció que fixe els beneficis dels alcoians/es que disposen de vehicles ECO, o 0 emissions, accions necessàries per a afavorir la descarbonització del parc mòbil alcoià, i una de les mesures bàsiques si de transició ecològica als centres urbans parlem. Així que demanem la incorporació de mesures afavoridores d’aquests tipus de vehicles»

«Per altra banda, pensem que al document tal com està ara, es penalitza l’accés als permisos a les persones que habiten el centre, enfront dels que tinguen una plaça de garatge, tan llogada com en propietat. Als habitants del centre els exigeixen estar empadronats menter que, als segons els demanen demostrar l’ús de la plaça de garatge, estiga empadronat on siga. Està clar que la priorització del govern no és fer el centre atractiu per viure, en canvi sí és llogar places de garatge per poder accedir-hi», afegeixen.

Altres mesures que pensen necessari modificar són:

“Està clar que les zones de vianants són el futur dels centres de les ciutats i a la nostra hem perdut dues legislatures d’un PSOE ineficaç, ja que fer les coses sense consens i malament no asseguren cap benefici al centre ni per a la resta de la ciutat. Els vehicles que tenien pas pel centre ara ho faran per altres llocs que quedaran col·lapsats, no hem millorat els accessos alternatius de la ciutat i aquestes accions han d’anar de la mà”, conclouen.