Les obres del Pla Edificant, per a la millora dels centres educatius, han avançat als últims mesos i un dels que ja té pràcticament ultimades les reformes és el CEIP Sant Vicent, a l’espera d’alguna reparació en les finestres per a la recepció definitiva de l’obra. El regidor d’Educació, Alberto Belda, ha visitat el centre públic per veure les actuacions en les infraestructures, unes obres que milloren el dia a dia d’aquesta comunitat educativa.

Entre les actuacions realitzades a aquest col·legi es troba una nova biblioteca, un magatzem per al material esportiu i el canvi de la fusteria de la façana principal amb una inversió de més de 300.000 euros per part de la Conselleria a través del Pla Edificant. Les obres les han realitzat l’empresa Nerco Infraestructuras SL, amb el canvi de la fusteria exterior per valor de 147.257 euros i Atasin SL, amb un valor de 154.905,26 euros per a la realització de la biblioteca i magatzem de material esportiu.

D’altra banda, l’Ajuntament en col·laboració amb el centre educatiu de la zona alta de la ciutat, han dotat de calefacció a l’aula multiús, fet que permetrà a la comunitat educativa utilitzar aquesta habitació com a aula, adaptant-se a les necessitats d’espai que ha imposat la Covid-19 en pràcticament totes les escoles.

Alberto Belda, edil d’educació, ha destacat les obres en un dels centres públics més antics de la ciutat: “El CEIP Sant Vicent és un dels centres educatius públics de primària que té més anys així que necessitava algunes millores. Obres que hem pogut realitzar a través del Pla Edificant amb una inversió superior als 300.000 euros i que, per part de l’Ajuntament hem ampliat, subvencionant, conjuntament amb el centre educatiu, la calefacció de l’aula multiús que permetrà tindre una altra aula en uns moments que, per a complir amb les mesures de seguretat, és molt necessari tindre espai extra”.

El Pla Edificant que suposarà una inversió de més de 12 milions d’euros en la ciutat segueix avançant amb la intenció de posar al dia les infraestructures de tots els centres educatius públics alcoians. Fins ara, les obres han millorat el CEIP Miguel Hernández i el CEIP Sant Vicent, i estan en marxa les obres en el CEIP El Romeral , el CEIP Horta Major i l’Escola d’Idiomes (EOI). En el cas de l’IES Andreu Sempere que és el projecte amb una quantitat econòmica més alta, es va licitar la redacció del projecte i, en aquests moments, s’està procedint a la redacció d’aquest.