La ciutat d’Alcoi participa en ‘Greencities’, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana que va tindre lloc ahir, 30 de setembre, i hui, 1 d’octubre de 2020. Un important punt de trobada entre els representants de les administracions públiques amb professionals vinculats al desenvolupament de territoris intel·ligents i la sostenibilitat urbana. Les ciutats participants en Greencities podran, a través d’una eina de cites online, tancar reunions per a debatre, cooperar i generar acords.

Paral·lelament se celebra el fòrum S-MOVING, Smart, Autonomous and Unmanned Vehicles Fòrum amb la intenció d’aprofundir en els reptes i oportunitats de la nova mobilitat urbana d’una manera transversal, amb la presència d’experts per a abordar aspectes com la mobilitat elèctrica i les infraestructures de recàrrega, els vehicles connectats i autònoms, entre altres temes i tendències. En aquest fòrum, la ciutat presentarà la seua experiència per part de l’alcalde, Toni Francés, sobre mobilitat sostenible.

“La presència d’Alcoi en Greencities ens situa com un municipi referent en temes de Smart City però també de sostenibilitat, sens dubte, poder explicar el model de la ciutat i compartir amb altres ciutats els seus avanços i els reptes en aquest àmbit ens ajuda a continuar avançant cap a una ciutat més amable, saludable i competitiva, un municipi que avança pensant sempre en millorar la vida dels alcoians i alcoianes” explica l’alcalde.

Francés destacarà, durant la seua participació, les iniciatives més recents iniciades a la ciutat i relacionades amb la mobilitat sostenible, entre les quals es troben, l’aposta per la peatonalització, un camí de futur que ja han pres moltes altres ciutats o la nova ordenança de circulació que reduirà el màxim de velocitat en moltes vies de la ciutat així com altres projectes ja realitzats amb notable èxit com l’eix ciclista per als vianants que travessa la ciutat amb més de 9 quilòmetres o l’aposta pel transport públic. Iniciatives que al costat d’altres decisions aposten per la mobilitat respectuosa amb el medi ambient com el canvi a vehicles elèctrics al parc municipal, els múltiples punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb els quals compta la ciutat, la zona de descans per a ciclistes, l’aposta per l’energia sostenible en els edificis municipals, les bonificacions per l’ús de l’energia solar i els vehicles no contaminants o altres relacionades amb la Smart City com els pàrquings intel·ligents o les càmeres i sensórica en edificis i diferents punts de la ciutat que permeten aconseguir informació clau per a millorar les decisions.

En Greencities participenun total de 150 experts de diferents sectors formant part d’algun dels quatre fòrums que articulen el programa de continguts: ‘Fòrum Green Point’, ‘Fòrum S-MOVING’, ‘International Greencities Congress’ i ‘Espai ODS. D’aquesta manera, s’abordaran temàtiques de gran interés com la societat digital o l’impacte de la Covid-19 des del punt de vista de la governança, la mobilitat, el desenvolupament econòmic local o del turisme intel·ligent, així com la pròpia transformació dels municipis. També serà focus de debat el paper de les ciutats i les seues línies estratègiques en la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a l’Agenda 2030.

Més informació sobre CitiesGreen en www.greencitiesmalaga.com, www.smovingforum.com així com en les seues pàgines de Facebook i en els perfils de Twitter i Linkedin.