Les subvencions municipals per a afavorir la contractació de persones ocupades han estat publicades hui en el BOP pel qual, a partir de demà, 2 d’octubre i fins al 16 de novembre, ja es poden demanar a través de la sede electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi. En total, hi ha una partida de 200.000 euros destinada a pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones, que tinguen el seu centre de treball en Alcoi i que es troben al corrent de les seues obligacions fiscals.

Les contractacions hauran d’haver-se realitzat entre l’1 de setembre i el 15 de novembre de 2020 a persones que estiguen empadronades en Alcoi, com a mínim, des de l’1 de gener de 2020, que estiguen inscrites en Labora abans de la formalització del contracte i que no hagen sigut contractades per la mateixa empresa en els últims 6 mesos.

Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1000 fins els 4000 euros. En el cas d’una contractació com a mínim de 6 mesos en jornada completa, l’ajuda seria de 1000 euros, ascendint fins als 1500 euros quan la persona contractada complisca algun dels següents requisits: siga dona, major de 55 anys, menor de 25 o aturat de llarga durada. En el cas que el contracte siga indefinit, l’import ascendirà fins als 3000 euros o a 4000 euros, si la contractada indefinida és dona.

En el cas d’aquelles empreses que convertisquen un contracte temporal a indefinit podran sol·licitar una ajuda de 1.500 euros, 2.000 si el contracte indefinit és d’una dona. I per últim, també poden optar a aquestes subvencions els autònoms i micropimes que reincorporen a tots els seus treballadors de l’ERTE i es comprometen a mantindre’ls contractats durant els pròxims 12 mesos des de la finalització de l’ERTE, amb un import de 1.500 euros.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca la necessitat d’intentar mantindre el màxim nombre de llocs de feina en la ciutat, apostant per la contractació i per les empreses compromeses amb llocs de treball estables: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi sabem com és d’important recolzar l’ocupació en uns mesos molts difícils on la crisi sanitària segueix condicionant la situació econòmica. Les empreses i autònoms d’Alcoi han posat el millor de si mateixos als últims mesos per a reconvertir-se i afrontar aquesta nova situació, per això volem ajudar a totes aquelles empresàries i empresaris alcoians que contracten treballadors a mig i llarg termini, convertisquen els seus treballadors en indefinits o recuperen a tots els treballadors de l’ERTE amb la intenció de mantindre’ls en el temps. Ajudes per a la contractació, amb imports des dels 1000 fins als 4000 euros, que estem segurs que seran positius tant per aquells que contracten com per a totes aquelles persones que tinguen una oportunitat de treball estable”.