L’Ajuntament d’Alcoi llança la segona edició de les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç’, específiques per a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. La Regidoria de Comerç té un total de 200.000 euros per als comerços. Aquesta subvenció té com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra. La campanya s’estendrà fins al mes de desembre. Les persones interessades poden fer la sol·licitud en la seu electrònica fins al 3 de novembre.

En cas de no gaudir de certificat electrònic, pot registrar-ho de manera presencial a l’Àgora, demanant cita prèvia al telèfon: 965537213 o per correu electrònic comercio@alcoi.org Allí se’ls realitzarà una labor d’acompanyament i ajuda per a facilitar tots els tràmits, d’aquesta manera no necessitaran cap assessorament extern. Aquestes ajudes són compatibles amb altres ajudes, per a qualsevol dubte podeu enviar un correu a comercio@alcoi.org o telefonar al 965537213.

En aquesta segona edició s’entregarà una quantitat que com a mínim i com a màxim oscil·lara entre els 200 i els 1.000 euros, en funció dels descomptes aplicats, per a tots els sol·licitants del Reactiva Alcoi Comerç II. La quantia final serà determinada de manera equitativa per a tots els sol·licitants, en funció de la disponibilitat pressupostària fins a esgotar el crèdit restant de 200.000 euros.

Les subvencions, en règim de concurrència competitiva, tenen la forma d’ajudes a fons perdut i es donaran una vegada s’adjudiquen. A més, les ajudes són compatibles amb altres subvencions. Els establiments beneficiaris es comprometen a aplicar mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25% amb un màxim 20 euros descompte per compra per client i dia. El descompte vindrà en el tiquet de compra i servirà com a justificant de l’ajuda. Els comerços tindran un distintiu que els identifique.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que “la nostra intenció és ajudar al comerç local i també a la ciutadania. Amb aquesta segona edició donem l’opció al fet que tots els establiments que van estar tancats durant el període de confinament participen i puguen tindre aquests beneficis, especialment de cara a la precampanya i campanya de Nadal que és una de les més importants per al Comerç. A la nostra ciutat tenim un gran comerç amb una oferta àmplia, variada i de qualitat, amb una atenció personalitzada i un bon fer que tant els caracteritza volem també que les alcoianes i alcoians coneguen els locals que tenen a Alcoi, que aprofiten aquests descomptes i que els comerços sàpien fidelitzar als clients perquè seguisquen amb ells. El consum local és la millor manera d’ajudar a aquests negocis que cada vegada que obrin la persiana, donen vida als nostres carrers, que són d’ací, d’Alcoi, i que necessiten a tota la ciutadania per a continuar oberts”.

Els comerços participants en la primera edició han demanat poder seguir amb la campanya fins a desembre per a poder esgotar tots els descomptes disponibles. La sol·licitud ha sigut acceptada i a més podran també participar en la segona edició.